Papp Gábor negyedszer a TOP 50-ben

 2017. augusztus 22. 11:26

Hévíz egyik legnagyobb sikere 2016-ban az Európai Fürdőszövetség innovációs díjának elnyerése volt, amellyel a fürdőváros saját kúravédjegyét és a magánszállások minőségfejlesztésére kiírt pályázatát ismerték el. A város polgármestere idén negyedszer szerepel TOP50-es kiadványunkban.

„Azért dolgozunk, hogy elérjük: Hévíz és környéke Kelet-Közép-Európa vezető turisztikai desztinációja legyen” – mondja Papp Gábor.

Hévíz, Magyarország második leglátogatottabb települése nemzetközi szinten is meghatározó tényező az egészség- és gyógyturizmusban. Ebben nagy érdemei vannak a születése óta itt élő polgármesternek is, aki a turisztikai szempontokat szem előtt tartva, a helyi turisztikai szolgáltatókkal közösen kialakított elképzelések mentén igyekszik vezetni a várost.

Papp Gábor

Fotó: Dombóvári Judit

Hévíz azon ritka magyarországi városok egyike, amelyek teljes egészében a turizmusba forgatják vissza az onnan származó összegeket. Sőt, a város ezen felül is bőven áldoz turisztikai célokra, többek között a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére, nemzetközi konferenciákon való részvételre, a programkínálat bővítésére.

A Hévízi TDM Egyesület 2015-ben elnyerte az év legjobb TDM-szervezete címet. A városmarketinget az 51 százalékban az önkormányzat, 49 százalékban a nagyobb szállodák, a gyógyfürdő és a Hévízi Szobakiadók Szövetsége által fenntartott Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. végzi.

Az elmúlt évek munkájának eredményeként 2016-ban több látványos sikert könyvelhetett el a fürdőváros. Az ESPA (European Spas Association, Európai Fürdőszövetség) az Innovatív Fürdő és Gyógyhely Desztináció címet adományozta Hévíznek, rögtön két újítása elismeréseként. Az egyik a tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében 2015-ben létrehozott, Hévízi Tradicionális Kúra elnevezésű védjegy, amelyet a városnak uniós szinten is sikerült levédetnie.

A másik innováció a magánszállásadók részére kidolgozott pályázat, melynek célja a vendégéjszakák egytizedét adó magánszálláshelyek minőségi fejlesztése. A pályázható és fejlesztésre fordítható legkisebb összeg 50 ezer forint, a legnagyobb pedig a szálláskiadó által az előző évben befizetett idegenforgalmi adó ötven százaléka. A hazai viszonylatban eddig egyedülálló pályázatot 2016-ban már másodszor írták ki.

A vendégéjszakák száma tavaly is egymillió fölötti, pontosan 1 millió 72 ezer volt. A legtöbb küldő piacról nőtt a forgalom, és úgy tűnik, az orosz beutazás is kezd magához térni, másfél éves szünet után júliustól novemberig újra közlekedtek menetrend szerinti légi járatok a Hévíz által üzemeltetett Hévíz-Balaton Airport és Moszkva között. A külföldi vendégek megnyerése érdekében a mindenkori állami turisztikai marketingszervezettel együttműködve folyamatos erőfeszítéseket tesznek. Jelenleg többek között a skandináv piac erőteljes fejlesztése van napirenden, de szeretnék felfuttatni az izraeli beutazást is.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Papp Gáborról az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.