Párosan a TOP 50-ben: Sameer Hamdan és Zuhair Awad

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 27. 15:18

A Mellow Mood Group tulajdonosai a szállodaipar karakteres és lendületes párosa, akik 2017-ben figyelmük nagy részét a Párisi udvarra fordították.

Korábban történt

Ahogyan büszkén fogalmaznak, az ikonikus ingatlant a Parlament után Budapest második legszebb és legértékesebb épületének szánják, annyi műemléki kincs rejlik falai között. Ez egyelőre meg is nehezíti a dolgukat, a rekonstrukció sokkal több időt, energiát és pénzt emészt fel a vártnál. A költségek már most 4 millió eurónál járnak, a teljes beruházás büdzséje pedig 30 millió euró helyett elérheti a 35-öt. Budapest új ékszerdoboza a tervek szerint 2018 tavaszától fogad vendégeket. A 108 szobás, ötcsillagos komplexum 120 munkahelyet teremt majd.

Szintén nagyon büszkék a Buddha-Bar Hotelben 2015 végén megnyílt libanoni étteremre, a Baalbekre is. Az autentikus ízeket és hangulatot kínáló vendéglátóhely a kezdetek óta rendkívül népszerű.

Zuhai Awad és Sameer Hamdan

Fotó: Dombóvári Judit

2016 végére letisztult a szervezet központosítása, illetve számos, a munkafolyamatokat támogató szoftverfejlesztésen vannak túl, így készen állnak a cégcsoport további, akár 4-5 szállodával történő bővítésére.

Az első terv már kész: megvásároltak egy 2300 négyzetméteres telket a VI. kerületben, amely gyalogos átjárón a Király utca felől is megközelíthető. Itt két szárnyból álló, 220 szobás, négycsillag superior business-szálloda építését kezdik meg ez év végén. Az épület alatt 160 férőhelyes mélygarázs, egyik szárnyának legfelső szintjén konferencialehetőség, a másikén fitnesz- és wellness-szolgáltatások kapnak helyet. A két épületrész között passzázs vezet át, a fölszintre 5-6 vendéglátóhelyet terveznek, a nyitás 2019 első felére várható.

A szállodavállalat már most is több mint 500 főnek ad munkát, jelenleg 12 szállodát üzemeltetnek, vendégéjszakáik száma vetekszik egy kisváros lakosságával. A cég nettó árbevétele 15 százalékkal emelkedett 2016-ban, és beértek a 2015-ben elindított vállalati strukturális változások is. Folytatódott a Mellow Mood Akadémia, melynek alapításával elébe mentek szállodaipart érintő munkaerőhiány problematikájának. A képzés végén a fiatal, tehetséges kollégák közül sokan vezető beosztásban helyezkedtek el a cégcsoporton belül. Az akadémia a jövőben külföldi diákokat is fogad, és már tárgyalnak az egyik egyetemmel, hogy a képzést az intézménnyel közösen féléves akkreditált továbbképzéssé fejlesszék.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Sameer Hamdanról és Zuhair Awadról a nevükre kattintva, az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.

Kapcsolódó cikkek