Polyák Norbert a Gundel új ügyvezető igazgatója

Forrás: turizmus.com

 2020. január 28. 12:17

Polyák Norbertet nevezték ki a Gundel Kft. ügyvezető igazgatójának. Peter Knoll, aki eddig a Hilton Budapest és a Gundel igazgatója is volt, a jövőben szállodaigazgatói feladataira koncentrál, ahol idén jelentős fejlesztések zajlanak.

2020. február 1-jétől Polyák Norbert a Gundel étterem és a Bagolyvár étterem ügyvezető igazgatója. A Danubius Hotels kötelékébe tartozó Gundel csapatához a szakember 2019. március 1-jétől csatlakozott ügyvezető igazgatóhelyettesként – közölte a szállodavállalat.

Polyák Norbert

Fotó: Danubius Hotels

Polyák Norbert pályafutása során több londoni gasztronómiai cégben töltött be ügyvezető igazgatói pozíciót: irányította a Paramountot, London belvárosának egykori legelegánsabb members clubját, a több tucat elegáns éttermet, bárt, klubot és rendezvényhelyszíneket üzemeltető, 1800 munkatársat foglalkoztató Revolution Bars Groupot vagy a hasonló színvonalú Novus Leisure Ltd-t.

A szakember külföldön – nagyrészt Angliában – végigjárta a vendéglátóipar teljes ranglétráját. Hatalmas lehetőséget lát a Gundel 21. századivá formálásában, ezért költözött vissza egy éve Londonból Magyarországra.

„Az elmúlt egy évben sok olyan folyamatban vettem részt, amely alapköve annak, hogy a Gundel étterem, Magyarország legendás kulináris öröksége ismét az ország gasztronómiájának meghatározó szereplője legyen. Remélem, hogy angliai tapasztalataimat a továbbiakban is sikeresen állíthatom a Gundel szolgálatába.  Dolgozunk a 125 éves hungarikum márka megújításán, keressük az irányt, amivel a hagyományok megtartása mellett a Gundel 21. századivá válik.  Köszönöm Peter Knollnak, hogy segített a magyarországi szakmai beilleszkedésben, közreműködésével elkezdtem megismerni a magyar turisztikai szakmát. ... Ha az előttünk álló időszakra tekintek, célként magam előtt azt látom, hogy megerősítsük a Gundel presztízsét, tovább növeljük a bankett és catering területeket, amik fontos pillérei üzleti modellünknek” – mondta kinevezése kapcsán az új ügyvezető igazgató.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója elmondta, nagy lehetőséget lát abban, hogy Polyák Norbert nemzetközi tapasztalatával és tudásával hozzájárul a megújuló legendás étterem vezetéséhez és operatív irányításához.

Peter Knoll

Fotó: Danubius Hotels

Megköszönte Peter Knollnak az elmúlt két év munkáját, kiemelve, hogy az elmúlt egy évben mindezt a Hilton szállodaigazgatói feladataival közösen látta el.

„A Danubius Hotels emblematikus intézményei mind a Hilton Budapest, mind a Gundel étterem, mindkét terület vezetése egész embert kíván. A Hiltonban az idei évben nagyszabású fejlesztések zajlanak, amelynek megvalósításához elengedhetetlen Peter Knoll teljes körű figyelme és szakmai tapasztalata. A Gundel étteremnél az elmúlt két évben elindult a megújulási folyamat, megkezdődött az étterem újrapozicionálása. Ennek folytatása kiemelt feladat, amely a külön ügyvezetéssel, Polyák Norbert irányításával, még nagyobb hangsúlyt fog kapni” – nyilatkozta a vezérigazgató.

Kapcsolódó cikkek