Pro Natura emlékplakettel ismerték el Mártonné Máthé Kinga munkáját

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. április 27. 18:02

A Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója április 21-én, a Föld Napja alkalmából tartott kitüntetési ünnepségen vehette át az elismerést.

Mártonné Máthé Kinga a természeti értékek és az aktív turizmus összekapcsolását szolgáló kiemelkedő tevékenységéért, az ökoturizmust és a nemzeti parkokat népszerűsítő munkájáért, különös figyelemmel a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatra vehette át a Pro Natura emlékplakettet Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől és Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkártól a Nemzeti Múzeumban (képünkön) – adta hírül a nemzeti marketingszervezet.

 

A Magyar Turizmus Zrt. tevékenységében továbbra is fontos szerepet kap az aktív és zöldturisztikai lehetőségek népszerűsítése. A jövő turistája ugyanis egyre inkább a fenntartható formában megvalósítható, aktív és környezettudatos utazást részesíti előnyben. A hazai nemzeti parkok mostanra önálló turisztikai vonzerőként és kiegészítő programként is jelentős érdeklődésre tartanak számot.

Idén, a Gasztroélmények Évében a gasztronómiával kapcsolja össze a zöldturizmus népszerűsítését a nemzeti marketingszervezet. Ennek kitűnő példája volt a Föld Napjához kapcsolódó „Kóstolj bele a tavaszba!" akciósorozat, amelynek keretében több száz részt vevő szálláshely, illetve aktív- és zöldturizmusban érintett szolgáltató várta országszerte színes programokkal a kikapcsolódni, kirándulni vágyó érdeklődőket az elmúlt hétvégén.