PRO TURISMO 2016

Forrás: turizmus.com

 2016. október 03. 18:46

Az idei Pro Turismo díjakat, még a Turizmus Világnapjához kötve, dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos adta át október 3-án, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium konferenciatermében.

A legmagasabb szintű turisztikai kormánykitüntetést idén hat személynek ítélték oda.

Pro Turismo díjban részesült:

-   Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or  Akadémia elnöke,

-   Hegedűs Attila, a BDO Magyarország partner ügyvezetője,

-   Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója,

-   Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál alapítója, a Sziget Kulturális Menedzseriroda társtulajdonosa,

-   Madary Orsolya, a Magyar Konyha szerkesztő-újságírója,

-   Mészáros Zoltán, a VeszprémFest alapítója, fesztiváligazgatója.

 

A kormánybiztos – aki köszöntőjét, Jost Lammers tiszteletére angolul is elmondta –, hangsúlyozta többek között, hogy nem életműveket díjaz a turisztikai kormányzat, hanem az elmúlt néhány évben felmutatott teljesítményeket.

Bienerth Gusztáv kiemelte, hogy a díjazottakhoz hasonlóan teljesítő szakemberekre van szüksége az országnak ahhoz, hogy kihasználja a turizmusban rejlő további lehetőségeket, s regionális összehasonlításban a negyedik helyről az élre álljon.

A kormánybiztos emlékeztetett arra is, hogy 2017-ben az idei költségvetési forrásnak a négyszerese, 21 mrd Ft áll majd rendelkezésre (10 mrd Ft lesz a Turisztikai Célelőirányzat összege, s 11 mrd Ft egy külön, turisztikai fejlesztési alap), valamint, uniós csatlakozásunk után első ízben egy külön, további 10 mrd forintos keret is rendelkezésre áll majd nemzetközi promócióra.

Pongrátz Anita felvételén balról jobbra: Jost Lammers, dr. Bienerth Gusztáv, Hegedűs Attila, Lobenwein Norbert (a további három díjazott későbbi időpontban veszi át a kitüntetést)