Rádióinterjú az idei Gundel-díjas Csapody Balázzsal

Forrás: turizmus.com

 2017. október 10. 08:42

A Kistücsök Étterem tulajdonosa az elismerésről és a Balaton régió gasztronómiai fejlődéséről beszélt a Trend Fm turizmus.com című műsorában.

Csapody Balázs érdemelte ki idén a Gundel díjat. Az elismeréssel az elmúlt évtizedekben tett munkáját értékelték, mely idő alatt végig azon dolgozott, hogy a balatoni alapanyagok, a Balaton régió, annak turizmusa és vendéglátása magasabb szintre lépjen.

Az elmúlt öt évben az éttermek és kifőzdék minden kategóriája nagy fejlődést mutatott – mondta el Csapody, hozzátéve, hogy habár sok olyan helyszín található a régióban, amelyet nyugodt szívvel fel lehet tenni Európa gasztronómiai térképére, mégis még messze járnak attól, hogy a Balaton a gasztroturisták kiemelt célpontjává váljon.

Elmondása szerint sokat fejlődött a térség az alapanyagok tekintetében. Míg 10 évvel ezelőtt egy kezén meg tudta számolni a helyi beszállítókat (a borászatokat leszámítva), ma már több mint ötven helyi termelővel dolgoznak együtt.

A minőségbeni növekedést pedig a vendégigények változása is segíti – tapasztalja. Egyre szélesebb ugyanis azon vendégek köre, akik nem csak éhségcsillapítás, de élményszerzés céljából is választanak éttermet.

További részletek az interjúban hallhatók.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek