Szabó Áron a Danubiusnál folytatja, Varga Csaba HR-igazgató lesz

Forrás: turizmus.com

 2020. március 09. 13:10

Szabó Áron az MTÜ-től a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel klaszterének élére érkezik. A korábbi igazgató, Varga Csaba a Danubius Hotels emberi erőforrások igazgatója lesz.

Varga Csabát nevezték ki 2020. április 1-jétől a Danubius Hotels emberi erőforrások igazgatójának. A szakember az elmúlt években a Danubius Hotels kötelékébe tartozó Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel klaszterének szállodaigazgatója volt - tájékoztatta lapunkat a szállodavállalat.

Varga Csaba helyére érkezik a két szálloda élére 2020. április 14-től Szabó Áron, aki eddig a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyért, vendéglátásért és bormarketingért felelős igazgatója volt. Az emberi erőforrások igazgatói pozíciót eddig betöltő Dévényi Flóra távozott a vállalattól.

„Varga Csaba széles látókörű és munkatársai körében nagy elfogadottságot magáénak tudó vezető. Az alapoktól ismeri szállodaláncunkat, több mint tíz munkaévnyi HR-tapasztalat áll mögötte a Danubiuson belül. Az elmúlt évek szállodaigazgatói operatív tapasztalatai kiemelten fontosak lesznek felsővezetőként a szállodalánc HR-gyakorlatának kialakításában, a munkatársak megtartásában – mondta el a kinevezéssel kapcsolatban Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

„Örülök, hogy a csapatunkban tudhatjuk Szabó Áront, akinek innovatív hozzáállását, szakmai tudását és agilitását már a szakmai szervezeteken keresztül korábban is megtapasztalhattam" – tette hozzá.

 

Varga Csaba

Fotó: Danubius Hotels

„Szállodaigazgatóként is azon dolgoztam, és HR igazgatóként is azon fogok, hogy a munkatársaimnak a napi nehézségek között is tudjon egyéni és közösségi élményeket adni a munkájuk, mert hiszem, hogy ez az alapja annak, hogy a vendégeink felé olyan minőséget adjunk, ami garantálja a pozitív vendégélményt.”

Varga Csaba 1995 és 2001 között a Margitszigeti Szállodák tréning-, majd HR-menedzsere volt. A 2000-es években előbb az Aquaprofit Zrt. üzletágvezetője, majd a Raiffeisen Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. főosztályvezetője volt. 2008-ban tért vissza a Danubius Csoporthoz, ahol 2011-ig üzemeltetési igazgatóként dolgozott, párhuzamosan a Danubius menedzsmentjét képviselve a romániai leányvállalatot vezette.

2011-től a Danubius Hotels Group Emberi Erőforrások Igazgatóságon a szállodalánc HR-menedzsereként dolgozott. 2014-től a Radisson Blu Béke Hotel szállodaigazgatója, majd ezzel párhuzamosan 2017-től a Danubius Hotel Helia szállodaigazgatója is.A HR-fókuszú fejlesztések Varga Csaba elmúlt hat évének szállodaigazgatói pályafutását is fémjelezték.Szállodája, a Radisson Blu Béke Hotel egymást követő két évben is elnyerte a legjobb HR-tevékenységért járó különdíjat a Magyar Szállodaszövetség Év Szállodája pályázaton, valamint a szállodában saját vezetői utánpótlás-nevelési programot dolgoztak ki, és működtettek munkatársaival.

 

Szabó Áron

Fotó: Danubius Hotels

Szabó Áron 2018-tól volt a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyért, vendéglátásért és bormarketingért felelős igazgatója.

Az MTÜ kötelékében aktív részese volt a szállodai ÁFA- csökkentés megvalósításának, igazgatósága alatt indult el a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ és több termék- és arculatfejlesztési projekt.

Szabó Áron a Pannon Egyetemen végzett idegenforgalom és szálloda szakon. Végigjárta a szállodai ranglétrát, dolgozott felszolgálóként, értékesítőként és recepciósként is.

2008-tól a Ramada Resort Aquaworld Budapest front office managereként dolgozott, majd 2010-től öt éven át volt a szálloda igazgatója, párhuzamosan 2013-tól a vezérigazgató-helyettese.

Nevéhez fűződik Balatonfüred első és jelenleg egyetlen felnőtt hotelje, az Aura Hotel koncepciója és megnyitása, valamint a zalakarosi Radissonhoz tartozó Park Inn by Radisson szálloda nyitása.A szakember elmondta, hogy büszke az MTÜ- nél végzett tevékenységére, az operatív munka azonban már hiányzott számára, így nagy örömmel és izgalommal veszi át a Danubius Hotels két emblematikus szállodájának, a Heliának és a Radisson Blu Békének a vezetését.