Szakértő kezekben a Continental Hotel

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 24. 14:45

2014 szeptemberétől Georg Spöttle biztonsági szakértő tölti be a Continental Hotel Budapest****superior szálloda Chief of Security pozícióját. Neve ismerősen csenghet, hiszen sokszor feltűnik a sajtóban - áll a szálloda közleményében.

Georg Spöttle karrierje a katonai pályával indult, majd 27 évesen jelentkezett a Nyugat-Berlini Rendőrtiszti Főiskolára. A diploma megszerzése után az Országos Bűnügyi Hivatal berlini irodájához került, ahol dél-ázsiai maffiacsoportokkal, majd vallási és politikai bűncselekményekkel foglalkozott. Több ország nyomozóhatóságával dolgozott együtt, de járt Kínában és számos afrikai országban is célszemélyeket felkutatni vagy kihallgatni. Mivel több nyelvet beszél, a tanúvédelmi csoport is többször integrálta munkájába. Tartalékos katonaként a kétezres években még aktívan részt vett külföldi missziókban is - sorolja a közlemény.

Mint írják, 2007-óta civil szakértőként több TV társaságnak, mint az RTL, a TV2, HírTV, m1 vagy a berlini N24 dolgozik. Egyetemi docensként oktat a Közszolgálati Egyetem Biztonság és Védelempolitikai Tanszékén, de vendégdocensként hívják más egyetemekre és főiskolákra is, mint az ELTE, a Corvinus vagy a Károly Róbert főiskola.

A szakembert utazásai kapcsán korábban is érdekelte a hotelbiztonság.