Szántó István a budapesti Spago by Wolfgang Puck étterem vezető séfje

Forrás: turizmus.com

 2021. június 07. 18:41

Az első európai Spago étterem konyhafőnökeként a Wolfgang Puck Michelin-csillagos séf által megálmodott gasztronómiai koncepció hazai megvalósításáért felel a szakember.

Amint arról már beszámoltunk, az innovatív konyhaművészeti stílusáról ismert, világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck a nyár elején két különleges helyszínnel, az első európai Spago étteremmel és a The Duchess névre keresztelt exkluzív panorámás rooftop bárral, majd szeptemberben a Matild Café & Cabaret-val debütál Közép-Európában, a Matild Palotában.

Szántó István

Fotó: Matild Palace

A hamarosan megnyíló Spago Budapest konyhai csapatának élére a sztárséf több hónapon keresztül kereste a magyar séfek körében a legideálisabb vezetőt. Wolfgang Puck többkörös interjúk és személyes találkozók alkalmával mérte fel a jelentkező séfek kreativitását, rátermettségét. Olyan jelöltet keresett, aki nemcsak tapasztalatával, technológiai tudásával, hanem különleges személyiségével is nagyban hozzájárul az első európai Spago vendégélményeihez, valamint jól ismeri a helyi termelőket és beszállítókat – tájékoztatta lapunkat a Matild Palace.

A Spago gasztronómiai irányítását elnyerő Szántó István Franciaországban tanulta meg a szakma alapjait. A több mint 15 éves szakmai tapasztalatát olyan külföldi és hazai Michelin-csillagos éttermek konyháján is kamatoztatta, mint például a Costes Downtown.

A szakember elmondás szerint az interjúk során kiderült, hogy a Spago koncepciója tökéletesen illik a vendéglátásról alkotott képéhez. "Közös célunk a munka során a családias környezet kialakítása, a hazai termelők támogatása és az interakció a vendégekkel. (...) Számos gasztronómiai stílus – a távol-keleti, a mediterrán, az osztrák és a magyar – találkozása teszi majd izgalmassá a helyet, ahol a tradicionális Spago fogások mellett megférnek majd a múltidéző emblematikus ételek is".

A Szántó István irányítása alatt működő Spago Budapest csapatának az lesz a feladata, hogy magyar ízekkel és kultúrával gazdagítsa a Spago nemzetközi kínálatát, fenntartva a helyi és külföldi vendégkör érdeklődését is, olyan élményeket nyújtva, amiért érdemes időről időre visszatérni – írták a közleményben.