Székesfehérvár díszpolgára lett Ribi Péter

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 26. 17:19

A Fehérvár Travel Kft ügyvezetőjének, Ribi Péternek Székesfehérvár Közgyűlése „Székesfehérvár Díszpolgára” kitüntető címet adományozott.

Az elismerést az augusztus 20-i díszközgyűlésen adta át Cser-Palkovics András polgármester.

Az átadón elhangzott: „Ribi Péter Székesfehérváron született, matematikus mérnöki diplomát szerzett, ám csak rövid ideig dolgozott választott szakmájában. Szabadidejében szívesen utazott és foglalkozott idegenforgalommal, később erre alapozva hozta létre saját cégét, a Fehérvár Travel Utazási Irodát, melyet rendkívüli szorgalommal, kitartással, becsületes és értékteremtő szemlélettel épített fel lépésről lépésre.

Ribi Péter átveszi az elismerést Cser-Palkovics Andrástól

Fotó: Igari Balázs

Az ország egyik legnagyobb utazásszervező irodája, mely büszkén viseli városunk nevét, minőségi élményekben és magas színvonalú ellátásban részesíti a kulturált, aktív kikapcsolódásra vágyókat szerte a világban.

Személyiségét az elbizakodottság helyett a tisztaság, az emberbaráti szemlélet jellemzi. Kimagaslóan segíti Székesfehérvár közösségét a 2008-ban elindított alapítványán keresztül. Felelősséget vállal az oktatás, a sport, a kultúra, a szükségben élők támogatásáért, különösen a fogyatékkal élők életminőségének javításáért a városban és Fejér megyében.

Hitvallását híven tükrözi alapítványának jelmondata: Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség!"

Életművének és munkájának elismeréseként Ribi Péter az előző év augusztusában átvette Székesfehérvár legrangosabb civil elismerését, a Szent István Díjat is.

A szakember tavaly bekerült a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató kiadványba is.