Szigetvári József 2017 egyik Top 50-ese

Forrás: turizmus.com

 2018. február 06. 16:11

„Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld” – vallja Szigetvári József, aki hetedik éve vezeti a Szallas.hu-t, amely immár a hazai online szálláspiac legerősebb szereplője. 2011-ben, amikor elkezdte a munkát a portálnál, csupán 11 embert alkalmaztak, ma már 120 fős a cég.

Szigetvári József

Fotó: Dombóvári Judit

Azért döntött a Szallas.hu mellett, mert látott benne nemzetközi növekedési potenciált.

A tulajdonosváltás, vagyis 2015 óta egyedül vezeti a vállalkozást. Közben a családias hangulatú vidéki cégből nemzetközi vállalat jött létre, hatfős menedzsmenttel, globális portfólióval, kuponos üzletággal és markáns regionális jelenléttel. Folyamatosan erősödnek Horvátországban, Lengyelországban és Romániában, ahol nemcsak organikus módon, hanem felvásárlás útján is terjeszkednek. 2018 januárjában megvettek egy lengyel céget, amely 45 ezer ottani szálláshelyet listáz az oldalain, ezzel a harmadik legnagyobb szereplő a negyvenmilliós piacon. A befektetéssel az a céljuk, hogy 2021-re a magyarországihoz hasonló pozíciót érjenek el. Ráadásul a lengyel utazóknak rögtön tudják ajánlani a horvát és a magyar árualapjukat – ebbe a két országba utazik ugyanis a legtöbb lengyel turista.

2018 szeptemberére integrálják a lengyel oldalakat, így azok mögé is a Szallas.hu motorja kerül.

Ami a jövőt illeti, itthon további növekedésre számítanak, termékfejlesztés és részben felvásárlás révén, de külföldön is várható még akvizíció. Jelenleg hazánkban 35 százalékos a piaci részesedésük, míg a bookingé 30 százalék, a maradékon osztozik az összes többi „játékos”. „Mivel Magyarországon elhanyagolható az Expedia jelenléte, mi töltjük be a szerepét” – avat be az online szállásfoglalás globális összefüggéseibe. Munkatársaik közel negyede fejlesztő. Szigetvári szerint növekedésük alapját az adja, hogy termékük technológiája világszínvonalú.

 

 

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.


A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Szigetvári Józsefről a nevére kattintva, az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.