Szigetvári József az Év informatikai menedzsere

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 19. 10:36

A Szallas.hu-t 2011 óta irányító Szigetvári József lett az Év informatikai menedzsere. Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 1997 óta díjazza a hazai infokommunikációs szektor kiválóságait és reménységeit.

AZ IVSZ által 20 éve életre hívott versenyen az informatikában dolgozó, illetve informatikához közeli vállalkozások vezetőit díjazzák, 2001 óta Gyurós Tibor-díj néven. Az idei versenyen a szakmai zsűri véleménye alapján az Év informatikai menedzserének járó díjat Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője kapta.

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a díjátadó gálán tartott beszédében elmondta: „Ma azok a cégek sikeresek, akik keresik a változást, célokkal, vízióval rendelkeznek."

A Szallas.hu-t 2007-ben alapította Dorcsinecz József és Varga Zoltán. A szolgáltatással telített piacra léptek be, melyen erős hazai és nemzetközi szereplők voltak jelen.

2011-ben 50%-os tulajdonrészt szerzett a finn Sanoma a cégben, melynek élére ekkor nevezték Szigetvári Józsefet, aki azóta is ügyvezetője a Szallas.hu-nak.

 

Szigetvári indította el a nemzetközi terjeszkedést és a portfólió bővítését, mely ma már éves szinten 300 ezres nagyságrendű tranzakciót eredményez. 2014-ben, több mint tíz év után újra magyar nyertese volt a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének.

A régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatának járó díjat a Szallas.hu kapta meg. A cég ma már önálló képviseletet alapított 5 környező országban, az oldalon összesen 175 ország félmillió szálláshelye foglalható.

„2011-ben a Szallas.hu egy kis cég volt, de hatalmas növekedési potenciállal. Persze kihívásból akadt bőven, szervezetileg is hozzá kellett nőni a céljainkhoz, és egy iparágat kellett digitalizálni ahhoz, hogy ma már a foglalások közel 60 százaléka online történhessen meg. Mindezt tőkebefektetés nélkül sikerült elérni - áll a cég közleményében.

Ma már a nagy nemzetközi szereplőkkel versenyzünk itthon és külföldön egyaránt" – mondta Szigetvári József. A szakember sikere egyébként egyedülálló a Gyurós Tibor-díj történetében, hiszen 13 éve az IDG lapkiadó hazai leányvállalatának lapigazgatójaként ő kapta az Év Fiatal Informatikai Menedzsere címet is.


Kapcsolódó cikkek