Távozik Bánhegyi Zsófia

Forrás: turizmus.com

 2017. december 09. 09:17

December 31-i dátummal, közös megegyezéssel távozik a Magyar Turisztikai Ügynökségtől Bánhegyi Zsófia, marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettes.

A vezérigazgató-helyettesi pozíció nem kerül betöltésre, január elsejétől közvetlenül a vezérigazgató irányítja a területet. A szakember az elkövetkező hónapokban külső támogatóként segíti az MTÜ munkáját - tudatta az ügynökség.

Bánhegyi Zsófia a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének novemberi közgyűlésén

Fotó: turizmus.com

Az MTÜ méltatásként azt írta, hogy Bánhegyi Zsófia vezetésével kezdődött meg 2017-ben az állami turizmusmarketing átalakítása és új alapokra helyezése. Elindult többek között a belföldi turizmus ösztönzésére létrehozott kommunikációs platform, a hagyományteremtés igényével megrendezésre került a hazai turizmus legnagyobb seregszemléje, a Turizmus Summit rendezvény is, valamint a turisztikai márkarendszeren alapuló marketing eszköztár megújítása is megkezdődött. Bánhegyi Zsófia munkájával előkészítette a turizmusmarketing új stratégiai alapokra helyezését, amely a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 egyik kiemelt célja.
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója Bánhegyi Zsófia távozása kapcsán úgy fogalmazott: „Zsófia szakértelmével sokat tett azért, hogy valódi paradigmaváltás kezdődjön meg a turizmusmarketingben és az állami és piaci szereplők közötti párbeszéd tovább erősödjön. További munkájához sok sikert kívánok!”