Tisztújítás a vendéglátó szakoktatóknál

Forrás: turizmus.com

 2017. november 20. 06:06

Öt évre újraválasztották a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Szövetségének elnökségét.

A Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző iskolában megtartott tisztújító közgyűlésen választották újra a három éve megalakult szervezet 3-tagú elnökségét. Az elnökség pedig saját tagjai közül választotta (újra) a szervezet elnökét.

A régi-új elnökség tagjai: Erdélyiné Kiss Rita alelnök, a Dobos C. József iskola, gyakorlati oktatásvezetője, Zsolnay Gábor elnök, Venesz-díjas mesterszakács, nyugdíjas szaktanár, a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatója, illetve Tóth Gábor alelnök (a felvételen hátul  áll), a Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátás Intézeti Tanszékének oktatója.

A közgyűlés a választás mellett szakmai programot is kínált.

A résztvevők beszámolókat hallhattak az Abu Dhabiban megrendezett WorldSkills versenyről. Cukrász szakmában Varga Dóra versenyző, és felkészítője Lusztigh Mária, míg a pincér szakmában Svajda Viktória Bernadett versenyző, és felkészítői, Kozma Kálmán a Gundel Ház igazgatója, és Tóth Gábor tartottak élménybeszámolót.

Meghívott vendégként Juráskó Róbert a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke beszélt a nyúlhús helyéről az itthoni gasztronómiában, a nyúltenyésztők helyzetéről, illetve a nyúlhúst, a hazai piacon népszerűsítő kampányuk lépéseiről.

Ugyancsak meghívott előadóként Istvándy Gergely badacsonyi borász beszélt a balatoni borok helyzetéről, valamint a „BalatonBor” brand-ről.