Top 10 fiatal: Grabantné Pásztor Zsófia

Szerző: Vámos Éva

Forrás: turizmus.com

 2019. július 30. 18:47

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes" – vallja József Attila szavaival Grabantné Pásztor Zsófia (30), a Corvin Hotel Budapest értékesítési vezetője.

Igazából sosem gondolta volna, hogy egyszer majd szállodás lesz, mivel kiskorától fogva tanítói pályára készült. Egyszer egy nyári szünetben animátorként dolgozott, amikor először beleshetett a szállodák világába, amely annyira megtetszett neki, hogy a pályamódosítás mellett döntött.

Grabantné Pásztor Zsófia

Fotó: turizmus.com

2012-ben főiskolai gyakornokként az akkori Corvin Hotelbe került mint felszolgáló. A főiskola elvégzése után visszajárt az étterembe és a housekeepingre besegíteni. 2014-ben már főállásban ismerkedett az értékesítés fortélyaival. Nagyon tetszett neki, hogy a rendezvényszervezés és a szobafoglalások bonyolítása során közvetlen kapcsolatba kerülhetett a szállásközvetítőkkel és a vendégekkel. Amikor az értékesítésen kezdett dolgozni, nagy segítség volt számára, hogy már volt helyismerete, de a szakmai sikerek nagy részét azoknak az értékesítési tréningeknek, továbbképzéseknek köszönheti, amelyeket a Corvin Hotel – ITH cégcsoport biztosított számára.

2015 és 2017 között folyamatos üzemelés mellett végigasszisztálta a Hotel Sissi és a Corvin Hotel összenyitását, s úgy érzi, nagy kihívás volt úgy fogadni a vendégeket, hogy ne zavarja őket az átalakítás. A jó szervezésnek és a csapatmunkának köszönhetően sikerrel zárták azt az időszakot is.

A szakember büszke arra, hogy Budapest első „dual branding" szállodájában dolgozhat, s nagyon hasznosnak tartja, hogy az elmúlt években sikerült az értékesítés minden területén kipróbálnia magát. Ma már főleg kedvenc területével, a dinamikus árazással foglalkozik.

Szakmai mentora – akitől mind a mai napig rengeteget tanul –, Budea Ildikó 2015 májusától vezeti a szállodát. Tudása és elkötelezettsége a szállodaiparhoz követendő példa Grabantné Pásztor Zsófia számára.

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

turizmus TOP 50 kiadványa megrendelhető ITT.

Kapcsolódó cikkek