Top 10 fiatal - Kiss László

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 14. 10:15

A sas nem kapkod legyek után – vallja Kiss László, aki interjúnk készítésekor Orosháza-Gyopárosfürdő turisztikai menedzsere, a Jövő építők TDM Közhasznú Egyesület elnöke volt.

A turisztikai közgazdász végzettségű fiatal szakember azóta elhagyta mindkét pozícióját, hogy saját vállalkozását, a Pearl Marketinget vezesse.

Kiss László középiskolás korában kezdett el érdeklődni a turizmus iránt, a nyári szünetekben ugyanis egy gyulai étteremben dolgozott.

2010-ben, a Károly Róbert Főiskola diplomájának megszerzése után először szállodai területen helyezkedett el, majd kis kitérő után egy Békés megyei, 35 ezer látogatót fogadó fesztivál megszervezése során kóstolt bele a rendezvényszervezői szakmába.

Kiss László

Fotó: turizmus.com

2013 tavaszán került pozíciójába, a regionális turizmus koordinálását, fejlesztését, termékek fejlesztését, illetve a rendezvények koordinálását kapva feladatul. Tevékenységei közé tartozott a TDM működtetése, a Tourinform-irodák fenntartása, a Gyógy-, Park- és Élményfürdő, az Alföld Gyöngye Hotel, valamint az önkormányzati kempingek és a kalandpark üzemeltetése, a városi nagyrendezvények szervezése és az ezekkel kapcsolatos marketingfeladatok ellátása.

A termékfejlesztések eredménye többek között a gyoparosfurdo.hu weboldal és a facebook. com/gyoparos felület, mindkettő többszörös marketingdíjnyertes.

A rendezvények közül egyebek mellett Orosházára sikerült hoznia az ország egyik legnagyobb spirituális fesztiválját és egy hőlégballon-fiesztát, valamint az ő kezdeményezésére vezették be az Orosházi Nyár komplex rendezvénysorozatot is.

Orosházán az önkormányzati tulajdonú turisztikai elemek árbevételei, ezzel együtt más mutatók, például a vendégéjszakaszám, 2018 végére 2012-höz képest a duplájára emelkedtek.

A komoly sikert főleg a minden korábbinál nagyobb információáramlásnak tulajdonítja a fiatal szakember, hozzátéve: a fürdő megújításával, fejlesztésével és az erre épülő tudatos marketinggel még jobban ki lehetne aknázni a város turizmusában rejlő lehetőségeket.

Kiss László 2018-ban indította el saját vállalkozását, amely a hotel- és településmenedzsment területén tevékenykedik.

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

turizmus TOP 50 kiadványa megrendelhető ITT.

Kapcsolódó cikkek

Top 10 fiatal: Szó Árpád

2019. augusztus 06.