Top 10 fiatal: Mikó Balázs

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 05. 17:04

„A tiszta versenyben hiszek, mindig nyílt lapokkal játszom” – ez a hitvallása Mikó Balázsnak (32), a Continental Hotel Budapest és a Prestige Hotel Budapest revenue és reservation directorának.

Tősgyökeres pesti, el sem tudná képzelni az életét másutt. Gyerekként öttusázott, 13 évesen a Budapesti Labdarúgó Szövetség akkori legfiatalabb labdarúgó-játékvezetője lett, tíz éven át szolgálta a magyar focit. A sporttól kitartást, határozottságot tanult, és azt is, hogy merjen konfrontálódni is, ha kell.

Mikó Balázs

Fotó: turizmus.com

Francia két tannyelvű gimnáziumban érettségizett, a Kodolányi János Főiskola turizmus-vendéglátás szakán tanult. Hamar eldöntötte, hogy szállodában szeretne dolgozni. Proaktív, kreatív személyiség, ehhez illő hivatást keresett. Bár a gimnázium is a nemzetköziségre készítette fel, nem vágyik külföldre, hisz benne, hogy a céljait itthon is elérheti.

Tíz évvel ezelőtt, még a főiskola alatt jött a lehetőség: a Sofitel Budapest Chain Bridge reservation agentet keresett. Felvették, egyéni tanrendet kért és a nappali tagozat mellett dolgozni kezdett. Fél évet külföldön is eltöltött, hazaérve supervisorrá nevezték ki. A sportmenedzsment is érdekelte, a Testnevelési Egyetemen mesterdiplomát szerzett.

2013-ban a Continental Hotel Budapest revenue managert keresett. Kiváló lehetőségnek érezte, hogy Géher Zoltán mentorálása mellett tanulhat bele a szakmába. Jelentkezett, és fiatalon bekerült a menedzsmentbe. Átalakították a szobafoglalást, és az egyéni online, illetve közvetlen csatornákról érkező vendégekre helyezték át a fókuszt. Az eredmények hamar igazolták, jó döntés volt.

Aktívan részt vett a Prestige Hotel Budapest tervezésében és piacra vitelében, ami szintén sikersztorinak bizonyult. Büszke rá, hogy az OTA partnerekkel kiváló szakmai kapcsolatot ápol. Ők, illetve vidéki szálláshelyek is rendszeresen kikérik a véleményét, előadásokat tart workshopokon, tréningeken. Élvezi, hogy munkahelyén az operáció más területein is meghallgatják az ötleteit.

Közösségi ember, a tartalmas beszélgetésekkel töltődik fel igazán, fontosak számára az emberi kapcsolatok. Életének elmaradhatatlan része még a futás és a konzoljáték, illetve minden, ami foci. Hűséges Újpest-drukker.

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

turizmus TOP 50 kiadványa megrendelhető ITT.

Kapcsolódó cikkek