Top10 fiatal | Turisztikai innovációs platformot épít: Rázga-Ilyés Noémi

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2024. május 27. 16:42

A 10. alkalommal megjelent top 50-es kiadványunkban ismét külön fejezetet szenteltünk a turizmus-vendéglátás szakma tíz ígéretes fiataljának, akiknek kiválasztását olvasóinkra bíztuk. Ismerje meg Rázga-Ilyés Noémit, a CheckINN innovációs programigazgatóját!

Tudatosan készült a turisztikai pályára. Szülei biztatására választotta ezt a szakmát, mivel már egészen fiatal korában is érdekelte az utazás, szeret emberekkel dolgozni és kommunikálni. Már a szakközépiskolai tanulmányait is turizmus szakon folytatta, majd a turizmus-vendéglátás közgazdász alapképzés után okleveles közgazdász képesítést szerzett marketing mesterszakon.

Rázga-Ilyés Noémi az elmúlt tíz évben végigjárta a szakmai ranglétrát, számos területen kipróbálta magát: dolgozott szállodai recepción, turistainformációs irodában, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol turizmusdiplomáciai feladatokban működött közre és nemzetközi szervezetek ülésein képviselhette Magyarországot. Fontosnak tartotta, hogy minél több szerepben megismerhesse a turisztikai szektor folyamatait, mert véleménye szerint egy jó szakember csak így értheti meg igazán a turizmus működését.

Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója

Fotó: CheckINN

 

Az elmúlt öt évben a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány turisztikai szakértőjeként, illetve a CheckINN innovációs programigazgatójaként tevékenykedett. Itt részt vehetett Magyarország első turisztikai innovációs platformjának megalapításában, szakmai koncepciójának kialakításában, és több sikeres pályázati kört levezényelt a kollégáival. Az innováció, a projektalapú tanulás és a szokásformálás elkötelezett híve, ezért nagy örömmel ösztönzi munkája során a szakmában éppen elhelyezkedő, illetve turisztikai tanulmányaikat végző fiatalokat is. Hisz abban, hogy a tudás, a hálózatépítés és az újító szellem képes arra, hogy értéket teremtsen – mind a szakmában, mind pedig az egyén fejlődésében.

Mindeközben magát is továbbképzi, jelenleg PhD-tanulmányokat folytat a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol kutatási témája a turizmusinnováció. Számos tudományos eredménye mellett munkáját 2022-ben Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjjal jutalmazták.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.