Top 10 fiatal szakember: Hunka Ferenc

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2019. július 25. 18:23

„Szeretek a részleteken dolgozni, míg minden ízében tökéletes nem lesz” – vallja Hunka Ferenc (34), a Barack Thermal Hotel & Spa igazgatója.

A programozás felől indult, a szállodaiparba csöppent, a kettőt ügyesen integrálta. Elemző, analitikus gondolkodású, a programozást mindig is szerette, édesanyja hatására a szállodák világát is megkedvelte. Végül egy húszforintos érme feldobásával, fej vagy írással döntötte el a pályaválasztásnál, mi szerepeljen az első helyen – programozás vagy turizmus. Örül, hogy a Kodolányi János Főiskola idegenforgalom és szálloda szaka nyert.

Hunka Ferenc

Fotó: turizmus.com

Tanulmányaiba nagy lendülettel vetette bele magát, azok a tárgyak voltak a kedvencei, amelyek másnak a legnagyobb mumusok, mint az analízis, a statisztika, az operációkutatás vagy a mikro- és makroökonómia.

A gödi Pólus Palace Hotelben volt gyakornok, majd a budapesti Boutique Hotel Zarában recepciós. Innen az Aquaworld Resortba került, ahol előbb műszakvezető recepciósként, később front office managerként a front folyamatokra kapott rálátást, majd rooms division managerként megerősödött benne a revenue szemlélet. Saját riporting rendszert dolgozott ki, aktívan részt vett az üzleti tervek készítésében is. Mindig jó ütemben találták meg az újabb feladatok.

2018 szeptemberétől a Barack Thermal Hotel & Spa igazgatója. Motiválja az új kihívás, a fejlesztés, és hogy a komplexum egy átfogó rebranding előtt áll.

2018-ban elindította saját vállalkozását is. A Peaqplus nevű, saját fejlesztésű revenue management szoftver egyesíti azokat a megoldásokat, amelyekre gyakorlati oldalról megfogalmazódott benne az igény. A szoftver kiszolgálja a gyors áttekintést kereső igazgatót és az éves költségvetést tervező gazdasági vezetőt is.

Családcentrikus, két kisfiú édesapja. Aktív életet élnek, korábban a gyerekeket a hátukra csatolva kirándultak, mostanában gyermekutánfutóval indulnak biciklitúrára. Türelmes és kitartó, közel állnak hozzá a mai trendek, mint a digitalizáció és az ésszerű automatizálás.

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

Kapcsolódó cikkek