Top 10 fiatal: Szó Árpád

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 06. 18:38

„Mindig Muhammad Ali híres mondása adta a motivációt, miszerint a lehetetlen nem létezik" – mondja Szó Árpád (30), a Kempinski Hotel Corvinus Budapest revenue managere.

Különösebb ambíciók nélkül kezdte el tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola turizmus-vendéglátás alapképzésén, ott azonban azonnal beszippantotta a turizmus és a szállodák világa, és már egy pillanatig sem volt kérdés számára, hogy ebben az iparágban szeretné felépíteni a karrierjét.

Szó Árpád

Fotó: turizmus.com

Kezdettől fogva az ötcsillagos környezet vonzotta. A főiskola alatt a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelben, a front office területén dolgozott, majd a diploma megszerzése után a Hilton szállodalánc kötelékében töltött el közel nyolc évet különböző pozíciókban, legutóbb reservations and travel trade sales managerként.

Jelenlegi munkahelyére 2017 novemberében egy volt kollégája ajánlására került. Pozíciójában a kitűzött pénzügyi célok elérése, illetve túlteljesítése mellett az elsődleges elvárás, hogy a szálloda folyamatosan növelje piaci részesedését. Ez az itt eltöltött egy év alatt sikerült is, a RevPAR és az átlagár egyaránt nagyjából hatszázalékos növelésével. A szakember sikernek éli meg azt is, hogy a szobafoglalások kezelésében az elvárt színvonal felett teljesít a szálloda.

A jövőben is fontosnak tartja a folyamatos szakmai fejlődést, tudásának bővítését. Megítélése szerint a mai kor revenue managereinek egyre gyorsabban kell reagálniuk a változásokra, ezért folyamatosan bővíteniük kell a látókörüket, vegyíteniük a különböző piaci környezetben szerzett tapasztalatokat és naprakészen ismerniük az új technológiákat. Emellett úgy látja, hogy a klasszikus értelemben vett revenue manageri hozzáállás kihalóban van, egyre inkább előtérbe kerülnek ezen a területen is a kommunikációs és vezetői készségek, a tárgyalási technikák.

A fiatal szakember távlati célja a szállodaiparban a hoteligazgatói poszt elérése. Emellett érdeklik a turisztikai fejlesztések, a projektmenedzsment és a tanácsadás, sőt a szakmai szervezetek munkája is.

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

turizmus TOP 50 kiadványa megrendelhető ITT.

Kapcsolódó cikkek

Top 10 fiatal: Mikó Balázs

2019. augusztus 05.