TOP 50: Hertzka András & Weber Mario

Forrás: turizmus.com

 2018. április 23. 13:43

Amiben senki sem bízott, az sikeres üzletággá vált. Ezt bizonyítja a City Tour HoponHopoff Kft. tevékenysége, amely két utazási iroda, a Budatours és az EUrama összefogásából jött létre.

 

Fotó: Dombóvári Judit

A Budatours Kft. tulajdonosa, Hertzka András (a fotón jobbra) és az EUrama Kft. ügyvezetője, Weber Mario egy évtizede hozta létre a City Tour HoponHopoff Kft.-t. A kezdő lökést a turizmusba bekapcsolódni kívánó BKV korábbi igazgatója adta meg, aki 2007-ben a városnézéssel foglalkozó cégeket megbeszélésre invitálta. Ezen tudatta: ha a két legnagyobb vállalkozás meg tud egymással egyezni, akkor a BKV mögéjük áll. Autóbuszaik használhatják a vállalat megállóit, logóját, és közös, a tömegközlekedési eszközökre is érvényes, kedvezményes jegyet bocsáthatnak ki.

A néhány hónappal később létrehozott – 2018-ban tízéves évfordulójához érkező – cég egyből piacvezetővé vált Budapesten, és a helyzet azóta sem változott. Immár száz fővel és tizennyolc, döntő többségében emeletes, korszerű autóbusszal dolgoznak, a turisták huszonkét nyelv közül választhatnak az audio-guide-kínálatból. Bár időközben megjelent a konkurencia is, a forgalom évről évre nő, amiben a Budapest iránti mind nagyobb érdeklődés éppúgy szerepet játszik, mint a kiterjedt kapcsolati háttér. A városnéző buszokra ugyanis nemcsak felszálláskor lehet jegyet váltani, hanem több tucat hazai és világszerte mintegy kétszáz külföldi partnerirodában, de akár online is. Annak ellenére, hogy az ilyen típusú városnézés elsősorban a szabadidős látogatók programja, körüket a fővárosban megrendezett konferenciákra és sporteseményekre érkezők ugyancsak bővítik.

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

 

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

 

Hertzka Andrásról és Weber Marióról a nevükre kattintva, az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.