Top 50: Márffy György

Szerző: Vámos Éva

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 18. 10:38

„Az utazás a legegészségesebb életforma” – vallja az Utazom.com tulajdonos-ügyvezetője.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.


Azt mondja, az antikváriumban és az utazási irodában is otthon érzi magát. Az, hogy az Utazom.com szerepe egyre nő a magyar piacon, azt jelenti, hogy az iroda vált fontosabbá?

Mindkettő szívügyem, de az utóbbi években szinte minden időmet, energiámat az utazási iroda tölti ki.

Mi jelenti a legnagyobb kihívást az utazási szakmában?

Márffy György

Fotó: Dombóvári Judit

Közhelynek tűnik, de igaz: annak eldöntése, hogy hogyan reagáljunk a gyorsan változó környezetre. Értem ezalatt az utazási szokások, desztinációk, politikai, gazdasági, biztonsági környezet változását, a globális piac jelentette versenyhelyzetet, az internet és informatika villámgyors fejlődését és természetesen a hazai munkaerő-viszonyokat, a bérfeszültséget. Ezek az egész utazási szakma közös problémái, mindenki nagyjából velük szembesül.

Mégis úgy látom, a felsorolt számos kihívás ellenére pozitívan tekint 2019-re.

Igen, és van is okom rá. Nagyon szerencsés embernek érzem magam, hogy olyan céget vezethetek, ahol az utazási szakma legjobbjai dolgoznak. Csapatunk elkötelezettsége megoldást kínál minden kihívásra. Ez hatalmas versenyelőny.

Az elmúlt évek eredményei közül mire a legbüszkébb?

Nehéz erre hirtelen válaszolni. Épp tegnap este néztem a felhasználók által írt értékelések átlagát a legfontosabb közösségi oldalakon, és bizony nem találtam jobb pontszámokat, mint amiket az Utazom.com kapott. Tekintve, hogy ez utasaink valódi véleményét tükrözi rólunk, azt gondolom, hatalmas siker.

Hova akarnak utazni az emberek? Mi a legkeresettebb úti cél manapság?

Minden évben, évszakban más és más a sláger, legyen szó nyaralásról, körutazásról vagy repülőjegyről, esetleg biciklitúráról. Természetesen megvannak a „kötelező” desztinációk Horvátországtól Rómán keresztül Thaiföldig, ugyanakkor egyre nagyobb az érdeklődés az olyan igazi kalandot nyújtó, távoli és ismeretlen helyek iránt is, mint mondjuk Madagaszkár.

Ha valaki igazán élménydús utazásra vágyik, mit javasol, hova utazzon?

Mindenképpen válasszon i betűvel kezdődő országot: Izland, India vagy Irán. Garantálom, nem fog csalódni.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

A kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Több időt kell szánnunk a tudatos környezetvédelemre.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

„Probléma az, amit annak érzel.”

Sportol, vagy inkább nézi?

Rendszeresen teniszezem.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Kapcsolódó cikkek