Top 50: Mazen Al Ramahi & Géher Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2019. október 28. 15:11

A ZeinaHotels cégcsoport tulajdonosa és a Continental Hotel & Prestige Hotel Budapest brand igazgatójának mottója: „Mindig a versenytársak előtt”.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban immár 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk így a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.

A tavalyi kiadványunkban azt nyilatkozták, hogy annyira erős évet, mint a 2017-es, még sosem zártak. Ehhez képest mit hozott 2018?

G. Z.: Sok mindent megéltem már a szakmában, de nem gondoltam volna, hogy a 2017-es év eredményeit meg lehet ismételni. Sőt, felül is tudtuk múlni a terveinket, így a 2018-as év még jobb lett, mint az előző.

Mazen Al Ramahi és Géher Zoltán

Fotó: turizmus.com/Dombóvári Judit

Ám az ilyen erős időszakokban sem szabad elaludni, így most két dologra fókuszálunk: egyrészt a dolgozóinkra költünk, másrészt a szállodák fizikai állapotára. 2018-ban a Continental Hotel Budapestben 100 szobát teljesen felújítottunk, idén január végétől pedig folytatjuk a munkát további 87 szobával, és a fürdőszobákat is korszerűsítjük. Ezt később még egy felújítási szakasz követi, és akkor teljesen újjászületik a hotel.

Budapest turizmusa valóban dübörög. Mit gondolnak, lehet ezt még fokozni?

M. A. R.: Addig, amíg Prágában 38 ezer szállodai szoba van, Budapesten pedig 21 ezer, vagy míg 2018-ban a bécsi repülőtéren 27 millió vendéget fogadtak, nálunk pedig 15 milliót, nem kell félnünk a növekedéstől. Persze ennek érdekében van még bőven teendő; például továbbra is égetően hiányzik egy világszínvonalú kongresszusi központ, és az áfacsökkentés is sokat javítana a helyzetünkön.

Legnagyobb szállodájuk, a Continental a fővárosi a bulinegyed közepén áll. Mostanában sok szó esett a környék túlterheltségéről, ez hogyan érinti önöket?

M. A. R.: A tömeggel nincsen baj, inkább a turisták összetételén lehetne javítani. Ha ilyen nagy számban Wagner-estekre jönnének a vendégek, az közel sem terhelné meg ennyire a várost. Budapestnek megvan a sármja, eleganciája, nem véletlenül nevezték régen Kelet Párizsának, érdemes lenne erre az imázsra építeni. A minőségi turizmus erősödéséhez nemzetközi érdeklődésre számot tartó programokra, nagy nevek vonzására lenne szükség.

Mi a titka annak, hogy a cégcsoport megalakításától kezdve a szállodáik ott vannak az élvonalban?

G. Z.: Azt szoktam mondani a kollégáknak, hogy azért jó itt dolgozni, mert a szállodáink frissek, érdekesek, izgalmasak, és ezt most már közel kilenc éve tartani tudjuk. Az aktuális felújításokkal néhány évre megint nagyon jók leszünk. Büszke vagyok rá, hogy a Continental Hotel Budapesttel négy csillag superior kategóriában most is ott vagyunk az elsők között, a Prestige Hotel Budapest pedig, ahol ötcsillagos árakkal dolgozunk, a kezdetektől, 2015-től várakozáson felül teljesít.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

A kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

M. A. R.: Ha a kormány adókedvezményekkel és adócsökkentéssel támogatja az energetikai fejlesztéseket, korszerűsítéseket.
G. Z.: Az apró-cseprő innovatív ötleteken túl vagyunk, a nagyobb fejlesztésekhez több pénz kellene.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

M. A. R.: Igazából ezt a tanácsot nem kaptam, hanem olvastam, így hangzik: „If you think, think big!”
G. Z.: Think global, act local.

Sportol, vagy inkább nézi?

M. A. R.: Rendszeresen sportolok, futok, edzőterembe járok, sakkozom, és rendszeresen nézek focimeccseket is.

G. Z.: Bicikli, de főleg tévé.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

 


Kapcsolódó cikkek

3 éves a Prestige!

2018. április 05.