Top 50: Szigetvári József

Forrás: turizmus.com

 2019. november 13. 14:50

„Boldogságemlékek gyártásában részt venni a legnagyobb kegy, és a mi munkánk ez” – vallja a Szallas.hu ügyvezetője

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban immár 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk így az akkori állapotot tükrözik – a szerk.


Melyek voltak a legfontosabb eredmények 2018-ban?

Belföldön, részben a tartózkodási idő meghosszabbítását és az utazási élmény teljessé tételét célozva, bevezettük, hogy a szálláshoz programajánlót is kínálunk, és kedvezményeket biztosítunk az attrakciókhoz. Már 900 feletti partnerrel rendelkezünk, látnivalók, attrakciók, múzeumok csatlakoztak. A foglalók előszeretettel használják, mi pedig a teljes utazás alatt el tudjuk kísérni őket térképes útbaigazítással, nyitvatartási és egyéb információkkal, amire jövőre építve új applikációt fejlesztünk.

Szigetvári József

Fotó: turizmus.com / Dombóvári Judit

Jelentőset léptünk külföldön is. Lezárult a lengyel spaniel.pl és noslegi.pl oldalak integrálása, 40 ezer szálláshellyel a harmadik legnagyobb OTA vagyunk Lengyelországban. Romániában jelentős tulajdonrészt szereztünk a travelminite.ro oldalban, szeretnénk ott is a legdinamikusabban növekvő OTA-vá válni, amire a most bevezetett üdülésicsekk-rendszer jó esélyt ad. A közvetített forgalom már idén elérte a 3 milliárd forintot.

Közben a cég is megnőtt. Budapesten és Miskolcon együttesen 130 fő dolgozik, Varsóban közel 20, Kolozsváron 40, Zágrábban pedig további öt kolléga. Büszke vagyok rá, hogy mindemellett sikerült egészséges kisvállalati kultúrát megőrizni, amiben önállóan gondolkodó, kreatív kollégákkal vesszük körbe magunkat. 2018-ban 35 százalékot növekedett a közvetített forgalom, és megközelítette a 30 milliárd forintot.

Milyen tervekkel vágnak neki a következő évnek?

Az említett országokban szeretnénk tovább erősödni és az itthonihoz hasonló pozíciót elérni. Az is meghatározza az irányt, hogy idén átfordult az eszközhasználat aránya, és 60 százalék volt a mobilos tájékozódás, az árbevételnek pedig 40 százaléka telefonról érkezett. Ez nemcsak új platformhasználatot, hanem újfajta gondolkodást is feltételez, intuitív, impresszív foglalásokat és gyorsabb döntéseket hoz magával. Mindezt a fejlesztésekben is le kell követnünk, és jelen lenni az inspiráció minden pillanatában.

Kevesen tudják, hogy tartalomgyártással is foglalkozunk, turisztikai ajánló cikkeinket napi 5-10 ezer látogató olvassa. Ami pedig szintén 2018 meglepetése és a jövőben tudatosan ráerősítünk, hogy egyre markánsabb a tevékenységünkben a corporate utaztatás.

Személyesen önnek mit hozott az elmúlt év?

Nagy változásokat. Nehéz időszakon vagyok túl. Az idei év megtanította, amit a cégben tökéletesen tudok, hogy az ember, ha felismeri, ki tudja javítani a hibáit, és ezáltal is fejlődni tud. Így bármilyen furcsán hangzik, a nehézségek után még gazdagabbá, teljesebbé vált az életem.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

A kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Belföldi helyeink újra felfedezésétől.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

Néha érdemes várni – a baj, hogy nem tudok.

Sportol, vagy inkább nézi?

Az amerikai focit nézem, a futást csinálom.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>