Top 50: Tolga Deniz Sariyüce

Szerző: Vámos Éva

Forrás: turizmus.com

 2019. október 16. 15:40

„Azzá válsz, amit gondolsz, magadhoz vonzod, amit érzel, megteremted, amit elképzelsz” – vallja a Sun &Fun Holidays Kft. ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban immár 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk így a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.

A Sun &Fun Holidays hosszú sikersorozatot tudhat a háta mögött.

Igen, a Sun &Fun Holidays az elmúlt tíz évben vezető charterező tour-operátor lett a törökországi piacon. 2009 és 2015 között minden évben nőtt a forgalmunk, a megszokott Egyiptom, Tunézia és Törökország után új desztinációként először került be a kínálatba Bulgária, majd a görög szigetek közül Kréta és Rodosz, egy évvel később aztán Korfu és Zakynthos, valamint Észak-Ciprus és Törökország dalamani régiója.

Tolga Deniz Sariyüce

Fotó: turizmus.com/Dombóvári Judit

Azóta Észak-Ciprusra a dalamani régióval kombinálva saját charterjáratot üzemeltetünk, amely évről évre egyre népszerűbb. Sikerünket erős és megbízható belföldi és külföldi partereinknek köszönhetjük. Én abban hiszek, hogy a sikert a tartós partnerkapcsolatokon túl a hosszú távú tervezés hozza meg, Magyarországon pedig különösen fontos előre tervezni.

 

Milyen újdonságokat említene 2018-ból, és mi várható 2019-re?

A 2018-as évben utasaink száma elérte a 38 ezer főt. A közel 8 milliárd forintos forgalomnak megfelelően a vagyoni biztosíték összegét is 1500 millió forintra növeltük. A 2018-as 12 törökországi járat után 2019-ben heti 14 járatot indítunk Törökországba, ezek közül hármat Debrecenből közvetlenül Antalyába. A kereslet folyamatos és gyors növekedése indokolta a debreceni indulású járatok számának növelését. A törökországi charterjáratokon kívül két saját charterjárat fog közlekedni az egyiptomi Hurghadára, valamint egy Észak-Ciprusra Dalamannal kombinálva. A többi desztinációra blockseat helyekkel rendelkezik az iroda, amelyek száma szintén évről évre emelkedik. A 2019-es évre szóló előfoglalás még erősebbnek ígérkezik, mint a 2018-as. A magyar utazók egyre tudatosabbak azt illetően, hogy hova utazzanak, és hogy útjukat mikor foglalják le ahhoz, hogy minél kedvezőbb áron jussanak hozzá álmaik nyaralásához.

 

A sikereknek köszönhetően átalakult a cég. Mondana erről néhány szót?

A társaság a 2015-ben vett saját tulajdonú irodáját tovább bővítette 2018-ban. Négy évvel ezelőtt alakult meg a Last Call Travel, a társaság leányvállalata, amely a charteres nyaralóprogramokon túl körutazásokkal, hajós programokkal és repülőjegy-értékesítéssel foglalkozik. Forgalma évente mintegy 35 százalékkal nő. 2017-ben megalakult a Sun & Fun Holidays Szlovákia, amely Budapestről és Szlovákia több városából induló charterjáratokon rendelkezik blockseat helyekkel a már ismert nyaralóhelyekre.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

A kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Többet kell invesztálni a környezetbarát technológiákba. Mi QR-kódot, e-számlát, online katalógust, ha pedig muszáj nyomtatni, akkor újrahasznosított papírt használunk.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

„Soha ne hagyd abba önmagad fejlesztését!”

Sportol, vagy inkább nézi?

Nézem, főleg a focit. Hadd csinálják a profik!

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>