Top10 fiatal | Gyerekkori álma, hogy szállodaigazgató legyen: Kiss Márk

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2024. június 11. 18:42

A 10. alkalommal megjelent top 50-es kiadványunkban ismét külön fejezetet szenteltünk a turizmus-vendéglátás szakma tíz ígéretes fiataljának, akiknek kiválasztását olvasóinkra bíztuk. Ismerje meg Kiss Márkot a protégé. mentorprogram stratégiai vezetőjét, az AccorInvest HR-gyakornokát!

Már gyermekkorában elvarázsolta az utazás, a szállodák világa, a vendéglátásban dolgozók professzionalizmusa, így nem volt kérdés számára, hogy turizmus-vendéglátás szakra jelentkezik. A Budapesti Corvinus Egyetemen 2018-ban kezdte meg tanulmányait. Az egyetemi évek alatt a Tourism Club of Corvinus tagja, majd társelnöke lett, ahol leginkább arra fókuszált, hogy segítsék a hallgatók karrierjét, megelőzzék a pályaelhagyást és felhívják a figyelmüket különböző szakmai lehetőségekre.

Horváth Violát is a diákszervezet által ismeri, aki 2021-ben alapította meg a protégé. mentorprogramot, amelyhez Kiss Márk már a kezdetekben csatlakozott. Stratégiai vezetőként feladatai közé tartozik a jövőbeli tervek kialakításában való részvétel, a partnerek felkeresése, bevonása és a forrásszerzés is. Céljuk, hogy vonzóvá tegyék a szakmát, és különleges eseményeken keresztül teremtsenek lehetőségeket a fiataloknak a szakmai fejlődésre. Legnagyobb szakmai sikerüknek azt tekinti, hogy 2023-ban elnyerték a Bridge Budapest és a Dreher Sörgyárak közös Élesztő-díját.

Kiss Márk, a protégé. mentorprogram stratégiai vezetője, az AccorInvest HR-gyakornoka

Fotó: Felszeghy Áron

A mentorprogram mellett a szállodaiparban is tevékenykedik: az egyetem alatt egy évig a Mercure Budapest Castle Hill gyakornoka volt F&B területen, két éve pedig az AccorInvest HR-gyakornoka lett. Itt feladata többek között, hogy Z generációs munkatársként a cég online jelenlétét erősítse. Az utóbbi időben sikeres közösségimédia-kampányokat indítottak, melyek többek között a kollégák sikertörténeteit, a juttatási csomagokat és a dolgozók számára szervezett programokat mutatják be, ezzel is ösztönözve a követőket, hogy jelentkezzenek munkatársnak az AccorInvest szállodáiba.

A következő tíz évben szeretné gyermekkori álmát megvalósítani, ami nem más, mint hogy szállodaigazgató váljon belőle.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.