Top10 fiatal | Aki oktatja és kutatja a turizmust: Kökény László

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2024. május 23. 17:03

A 10. alkalommal megjelent top 50-es kiadványunkban ismét külön fejezetet szenteltünk a turizmus-vendéglátás szakma tíz ígéretes fiataljának, akiknek kiválasztását olvasóinkra bíztuk. Ismerje meg Kökény Lászlót, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusát!

Mindig vonzotta a közgazdaságtan, ezért is jelentkezett a Budapesti Corvinus Egyetemre, azon belül pedig a turizmus szakra, ahol a pezsgő szakmai életnek, a gyakorlati lehetőségeknek, a remek vendégelőadóknak és tanároknak – többek között Jászberényi Melindának, aki jelenleg is a turizmus tanszék vezetője – köszönhetően elkötelezte magát a szektor mellett.

Az alapképzés után a Mercure Korona Hotelben dolgozott rezervációs munkatársként, de végül az akadémiai pályát választotta, mert jobban vonzotta a tanácsadás, a kutatás, elemzés, a különböző kérdések felvetése és lehetőség szerinti megválaszolása. Előbb elvégzett egy marketing mesterszakot, majd az angol nyelvű doktori képzésen folytatta tanulmányait. A turizmusmarketing volt a témája, ezen belül a szállodaiparral, értékesítéssel, fogyasztói magatartással és fogyasztóvédelemmel is foglalkozott, publikált, számos hazai és nemzetközi konferencián adott elő.

Kökény László, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa

Fotó: Lugosi Péter

 

Kökény László hat éve oktat és kutat a Corvinuson, emellett a Testnevelési Egyetemen sportturizmust tanít, az évek során több mint ezer hallgatóval dolgozott együtt. A Corvinuson a TDK-szekció vezetőjeként, továbbá a Mobilitás és Turizmus Kutatóközpont szaktitkáraként is tevékenykedik. Az oktatással párhuzamosan a Századvég Konjunktúrakutató Zrt.-nél vezető kutatóként dolgozik turisztikai projekteken is, szabadúszóként pedig szállodaipari tanácsadó munkákat vállal.

Több egyetemi turisztikai kiadvány szerzője és szerkesztője, Az utazásszervezés új dimenziói, illetve a Smart turizmus című könyveiből számos egyetemen tanítanak, jelenleg a szállodamenedzsmentről szerkeszt egy kiadványt a szakma prominens személyiségeinek tanulmányaiból. Publikációi külföldi és hazai tanulmánykötetekben, lapokban jelentek meg. Az elkövetkező években szívesen dolgozna tovább elemzőként, oktatóként, attrakciófejlesztőként, turizmusmarketing-szakértőként és tanácsadóként.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.