Top10 fiatal | Sosem fogy ki az értékesítési ötletekből: Pál Bianka

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2024. május 28. 14:38

A 10. alkalommal megjelent top 50-es kiadványunkban ismét külön fejezetet szenteltünk a turizmus-vendéglátás szakma tíz ígéretes fiataljának, akiknek kiválasztását olvasóinkra bíztuk. Ismerje meg Pál Biankát, a Hungexpo revenue directorát!

Eredetileg a katasztrófavédelem vonzotta, de nagynénje hatására a szállodai F&B terület felé fordult, és a BGE szálloda-vendéglátás szakán kötött ki. Az InterContinentalban töltött gyakorlata alatt az értékesítés és marketing kezdte jobban érdekelni, így később a Marriottban már ezen a területen dobták a mély vízbe az első héten.

A BSC megszerzése után az Accornál (Mercure Korona) helyezkedett el, MICE sales coordinatorból hamar MICE sales manager, majd senior MICE sales manager lett. Hasznos három év volt, előfordult, hogy három embert helyettesített egyszerre, három számítógépen. A stratégia, az árazás és a revenue management ekkortájt lett az egyik fő érdeklődési köre.

Pál Bianka, a Hungexpo revenue directora

Fotó: AF Stúdió

 

A Hungexpóra 2017-ben proaktív értékesítőként került, beutazta Európát, és megvalósíthatta néhány értékesítési ötletét, ezek egy részét ma is alkalmazzák a cégnél. Opitzer Ágnes kolléganőjével elindították a Szállodai Kerekasztalt, ahol a budapesti nagyrendezvények kapcsán egyeztetnek a szállodák és a helyszínek évente kétszer. Egy barcelonai továbbképzés adta a mintát a revenue manageri pozícióra rendezvényhelyszínre vonatkozóan, ami a Hungexpo felújításával itthon is szükségessé vált. Ezt Pál Bianka kapta meg. Feladata, hogy a trendek alapján olyan rendezvénymixet állítson össze, amellyel a legnagyobb kihasználtsággal a legmagasabb bevételt tudja elérni a vásárközpont. Munkaköre azóta bővült a nemzetközi értékesítéssel, egy éven át az értékesítési igazgató helyettesítésével, valamint a cég filmes stratégiájának kiépítésével. Inspirálja, hogy munkahelyén van tere az új ötleteknek, és bizalmat kapnak az „out of the box" megoldások.Hosszú távon szeretne saját vállalkozást indítani és visszatérni eredeti álmához, a vendéglátáshoz – nyitni egy bisztrót vagy egy kávézót. Az önfejlesztésből meríti leginkább az energiáit. Az elmúlt években például retorikát tanult és elnyerte a Kiváló Szónok címet. Fontosnak tartja, hogy időnként kilépjen a komfortzónájából, akár egy oxfordi vitával, akár egy nagyobb hegy megmászásával.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.