Top10 fiatal | Célja, hogy minden utas jól érezze magát: Sándor Hajnalka

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2024. június 05. 17:12

A 10. alkalommal megjelent top 50-es kiadványunkban ismét külön fejezetet szenteltünk a turizmus-vendéglátás szakma tíz ígéretes fiataljának, akiknek kiválasztását olvasóinkra bíztuk. Ismerje meg Sándor Hajnalkát a Proko Travel idegenvezetőjét, doktorandusz hallgatót!

Kisiskolás kora óta vonzotta a földrajz, 14 évesen vett részt élete első nagyobb körutazásán, amikor egy angol nyelvi kurzus keretében ellátogathatott Brüsszelbe, Londonba és Párizsba. Ettől kezdve szenvedélyévé vált az utazás. 2017-ben egy prágai kiránduláson az ottani idegenvezető (Dávid Ferenc, aki azóta kedves jó barátja lett) buzdította arra, hogy próbálja ki magát a szakmában. Képzett idegenvezető lett, közben 2020-ban lediplomázott földrajz–történelem tanárként az Eszterházy Károly Egyetemen.

Idegenvezetői pályafutását a Z(s)eppelin Utazási Irodánál kezdte, ahol legnagyobb eredményének azt tekinti, hogy az általa megálmodott Dél-Korea-programcsomaggal bővült az iroda gazdag kínálata. Később a Proko Travellel kezdett dolgozni, együttműködésére az irodával és Prónay Gyulával kifejezetten büszke. Az utazási irodánál megbecsülik a munkáját, folyamatosan bővíteni tudja szakmai tudását. Szintén a szakmai fejlődését szem előtt tartva doktori tanulmányokba kezdett 2023 őszén, turizmusmarketing témakörben.

Sándor Hajnalkai, a Proko Travel idegenvezetője

Fotó: saját kép

 

Sándor Hajnalka abban hisz, egy idegenvezető nemcsak lexikális tudásával, hanem teljes személyiségével hozzá tud járulni ahhoz, hogy az utasoknak felejthetetlen emlékeik legyenek egy-egy útról. Az elmúlt hat évet rengeteg történet és szép, megható vagy éppen vicces pillanat tette számára is emlékezetessé. Nincs két egyforma út, akik vele utaznak, tudják: a legfontosabb „feladata" az út során, hogy mindenki jól érezze magát. Néha ez a legnagyobb kihívás számára, hiszen egy idegenvezető életében is vannak hullámvölgyek.

A jövőben bővítené desztinációi körét, elsősorban Ázsia felé nyitva, és vállalkozóként is szeretné megvalósítani az elképzeléseit. További célja, hogy a felsőoktatásban átadhassa a megszerzett tudását, mert fontosnak tartja az utánpótlás nevelését, szívügyének érzi a fiatalok magyarországi munkavállalási kedvének növelését, amihez – mint hangsúlyozza – elengedhetetlen a szakma szeretete.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.