Top10 fiatal | Itthon kamatoztatja külföldi tapasztalatait: Sári Tibor

Forrás: turizmus.com

 2024. június 09. 18:55

A 10. alkalommal megjelent top 50-es kiadványunkban ismét külön fejezetet szenteltünk a turizmus-vendéglátás szakma tíz ígéretes fiataljának, akiknek kiválasztását olvasóinkra bíztuk. Ismerje meg Sári Tibort, a Felix Kitchen & Bar étterem-igazgatóját!

Debreceni születésű, a helyi DiVino Borbárban szerezte első vendéglátós tapasztalatait. A Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus-vendéglátás szakán végzett, itt szeretett bele a szakmába. Az egyetem alatt a Costes Downtownban dolgozott, először segédfelszolgálóként, majd főpincérként. Fiatal kora ellenére gazdag nemzetközi tapasztalattal büszkélkedhet: szakmai gyakorlatait az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában és Virginiában, a The Omni Homestead Resort szállodák konyháin szerezte. Kétszer töltött el hosszabb időt New York államban, a Mohonk Mountain House történelmi szállodában, ahol egy F&B tréningprogram keretein belül belekóstolhatott az amerikai vendéglátásba, a felszolgálástól egészen az étteremvezetésig.

Hazatérése után a Costes üzletvezetőjévé nevezték ki, később pedig a Tiago Sabarigo által frissen nyitott Essenciába szerződött general managernek. A koronavírus-járvány alatt került a Felix Kitchen & Barba, először mint üzletvezető-helyettes, majd étteremvezető. Innen kiköltözött egy évre Hawaiira, Lanai szigetére, ahol a Four Seasons Sensei szállodájában dolgozott, majd visszatért a Felixbe immár F&B igazgatóként azzal a tervvel, hogy a kint megszerzett tapasztalatait itthon kamatoztatja.

Sári Tibor, a Felix Kitchen & Bar étterem-igazgatója

Fotó: Felix Kitchen & Bar

 

Sári Tibor már fiatalon felismerte, ahhoz, hogy jó vezető váljon belőle, a vendéglátás minden szegmensét, részfeladatát meg kell ismernie. Csapatát a háttérből segíti, irányítja, igyekszik kiaknázni a kollégái egyéniségében rejlő tehetséget, miközben szinergiát teremt köztük. Az étteremben sok a külföldi, jómódú, sokat látott vendég, így fontos számára, hogy mindenkinek olyan szolgáltatást nyújtsanak, amely a világ bármely pontján megállná a helyét.

Tíz év múlva is a vendéglátással szeretne foglalkozni, de nagyon érdekli a szállodai világ is, így szívesen vezetne például egy luxusresortot, ahol az éttermi vendéglátás mellett a vendégélményekért is felelne.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.