Top10 fiatal | Beleszeretett a szállodaiparba: Sárvári-Deák Zsófia

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2024. június 10. 17:31

A 10. alkalommal megjelent top 50-es kiadványunkban ismét külön fejezetet szenteltünk a turizmus-vendéglátás szakma tíz ígéretes fiataljának, akiknek kiválasztását olvasóinkra bíztuk. Ismerje meg Sárvári-Deák Zsófiát, a Magyar Szállodák és Étterem Szövetségének főtitkárát!

A fiatal szakember nem vendéglátós családból származik, bár a dédszüleinek cukorkaboltja volt Tolnán, így még az is lehet, hogy a szakma iránti elhivatottság néhány generációt átugrott. Gimnazistaként angol két tannyelvű képzésre járt, vonzotta az utazás, szívesen lett volna idegenvezető is. Így esett a választása a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolára (ma Budapesti Gazdasági Egyetem), és lépett rá a szakma felé vezető útra. Gyakorlatát a Corinthia Hotel Budapestben töltötte, máig emlékszik a pillanatra, amikor először lépett be a nyüzsgő lobbiba. Ekkor döntötte el, hogy egy ilyen gyönyörű helyen szeretne dolgozni. Az első látásra szövődött szerelem elmélyült a gyakorlati idő alatt, és végképp elköteleződött a szállodaipar mellett.

Sárvári-Deák Zsófia pályafutása a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél Hotelstars-koordinátorként indult. Így több év távlatából már bevallja, főként ugródeszkaként tekintett erre az állásra. A terve az volt, hogy néhány év alatt szerteágazó kapcsolati hálót épít ki, amellyel a későbbiekben jól boldogulhat a karrierépítés során. Az ugródeszkára kilenc éve, 2015. február 1-jén lépett fel. Azóta is rajta áll, és egyelőre nem is tervezi a dobbantást.

Sárvári-Deák Zsófia, a Magyar Szállodák és Étterem Szövetségének főtitkára

Fotó: MSZÉSZ

 

Munkájában szereti, hogy változatosak a feladatai, rengeteg a személyes egyeztetés, megbeszélés, közös gondolkodás, emellett van tér és lehetőség az új projektek számára. Inspirálja és jó érzéssel tölti el, hogy egy összetartó közösség része lehet, amelyben partnerként tekintenek rá. Szenvedélye az utazás, új desztinációk, kultúrák megismerése, a hétköznapokat legszívesebben baráti borozgatásokkal, színházba járással, túrázással és olvasással tölti.

A Covid egyik nagy tanulságaként nem tervez hosszú távra előre, élvezi a pillanatokat, a mindennapi feladatokat és új kihívásokat. Így arra a kérdésre, hol képzeli el magát tíz év múlva, a válasza csupán annyi: biztos, hogy a szakmában.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.