TOP50: Mazen Al Ramahi és Géher Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 05. 08:55

A Zeina Hotels cégcsoport tulajdonosa és a Continental Hotel Budapest igazgatója szerint sohasem a mennyiség és az újabb hotelek megnyitása volt a fő szempont, hanem a minőség, a meglévők tökéletesre fejlesztése. Ettől függetlenül újabb hotelprojektben gondolkodnak.

Amibe Mazen Al Ramahi belevág, az általában sikerre van ítélve. Mindhárom szállodája, sorrendben a 2006-ban nyílt Boutique Hotel Budapest, a 2010-ben átadott Continental Hotel Budapest és a 2015-ben debütált Prestige Hotel Budapest a kezdetektől fogva kimagaslóan teljesít, és egyedi színfoltja a város turizmusának. A kuvaiti származású üzletember jó érzékkel talált rá az épületekre, hitt a sikerükben, ezért nem volt rest akár éveket is várni rá, hogy megvásárolhassa az ingatlanokat, és azokat gyöngyszemekké alakítsa.

A sort a Váci utcai Boutique Hotel Budapest nyitotta, amely tíz év elmúltával teljes felújításon esik át, körülbelül 300 millió forint értékben. Megújul a lobby és az étterem, majd szintenként a szobák is. A hotel friss dizájnt kap, a berendezések nagy részét kicserélik.

Géher Zoltán és Mazen Al Ramahi

Fotó: Dombóvári Judit

2009-től Mazen Al Ramahi jobb keze Géher Zoltán, aki a pre-openingtől kezdve igazgatóként vesz részt a Continental Hotel Budapest életében, és irányította a Prestige Hotel Budapest pre-openingjét is. Vezetésével folyamatosan újul meg a Continental: előbb a lobby, a recepciós pult és a folyosók, aztán lecserélik a lobbyban a bútorokat, frissítik a szobákat. A szálloda megnyitása óta a vendégek kedvence, a magas minőség mellett otthonos és barátságos atmoszférája miatt is. Rendszeres helyszíne a sztárvilág fotózásainak, találkozóinak is. A 272 szobás házban a foglaltság régóta megközelíti a 90 százalékot, 2016-ban emellé 10 százalék körüli átlagár-növekedést is realizáltak.

2015-ben a Prestige Hotel Budapest és a benne működő Costes Downtown olyan színvonalbeli emelkedést jelentett, amelyről mindenki álmodik. A Costes már az első évben megkapta a Michelin-csillagot, és a Prestige is számos díjat bezsebelt. Folyamatosan 6-7. helyen vannak a Tripadvisoron, FIABCI építészeti nívódíjat nyertek és nekik ítélték az Alvásbarát Hotel díját. Ráadásul nincs még egy olyan szálloda, amelyben Michelin-csillagos a reggeli – ezt ugyanis a Costes készíti a vendégek számára.

Mindkét szakember alapos és megfontolt, így aztán nem a pillanatnyi trendekre bízzák a negyedik ház megnyitását, amelyen gondolkodnak. Annyit elárultak, hogy új építkezésről van szó a belvárosban, a telek megvásárlása küszöbön áll. Felmerült a nyitás gondolata a környező országokban is, ha így lesz, Bécs vagy Prága jöhetne szóba.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Géher Zoltánról és Mazen Al Ramahiról a nevükre kattintva, az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.

Kapcsolódó cikkek

TOP 50: Gilles Clavie

2017. augusztus 28.