Top50 | Molnár Judit: Az OTP Travel árbevétele meghaladta a 29 milliárd forintot tavaly

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. február 28. 16:22

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezetője azon kevesek egyike, aki tizedszer szerepel a turizmus top 50-e között.

Kiemelkedő évet zárt az OTP Travel 2023-ban, éves árbevétele – a 2022-ben elért 23,6 milliárd forint után – meghaladta a 29 milliárd forintot. A munkavállalói létszámot visszaépítették a 2019-es szintre, jelenleg 110 munkavállalójuk van.

„Árbevételünk mintegy 60 százaléka a corporate utaztatásból származik" – tájékoztatott a forgalommegoszlásáról Molnár Judit. Az üzleti utazások tekintetében piacvezetők. Dinamikus fejlődést értek el a beutaztatás és a rendezvényszervezés terén, így teljes körű szolgáltatást tudnak nyújtani céges ügyfélkörük számára.

A szabadidős célú kiutaztatásban a kulturális körutazásokra, a tengeri hajóutakra és az egzotikus úti célokra fókuszáltak. Több új célpont (Kína,Tibet, Nepál, Bhután, Szaúd-Arábia, Guatemala,Kolumbia, Panama) és különleges, Európán belüli programok (a Jane Austen-fesztivállal összekötött körutazás Dél-Angliában, isztambuli gasztronómiai utazás) jelentek meg a kínálatukban. „Sikeresen értékesítettük mind az európai országokba, mind a tengerentúli úti célokra szervezett csoportos utazásokat" – számolt be az egész évet jellemző élénk utazási kedvről a szakember.

Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezetője

Fotó: Dobóvári Judit

Kihívást jelentett, hogy a légitársaságok 2023-ra sem tudták visszaépíteni kapacitásaikat a pandémia előtti szintre, a gyakorta bekövetkezett járattörlések miatt az iroda munkatársaitól állandó készenlétet igényelt, hogy segítséget nyújtsanak az utasoknak.

„Az általunk szervezett utazásokból kizártuk az állatok fogva tartásán alapuló programokat.Törekszünk arra, hogy utasaink találkozzanak a helyi közösségekkel és részt vegyenek mindennapi tevékenységeikben. Ahol erre lehetőség van, a városnéző programokat helyi közösségi közlekedési eszközökkel oldjuk meg" – sorolta Molnár Judit, mi mindennek köszönhető, hogy a vállalat elsőként kapta meg magyarországi székhelyű utazási irodaként a felelősségteljes utaztatási tevékenységet elismerő Travelife minősítést.

Évek óta együttműködnek az Igazgyöngy Alapítvánnyal és támogatják a rászoruló gyerekeket. Munkatársaik bevonásával szükség szerint gyűjtéseket, kirándulásokat szerveznek számukra,hogy felfedezhessék hazánk szépségeit.Immár ötödik alkalommal nyerték el az ügyfelek szavazatai alapján a Business Excellence díjátadón a Legjobb Üzleti Utaztató, valamint Az Utazó Magazin olvasóinak szavazatai alapján az Év Utazási Irodája címet.

Az OTP Travel 2024-ben szintén gazdag szabadidős kínálattal jelenik meg a piacon, ajánlatai szinte az összes kontinenst lefedik. Az új év elé optimistán tekintenek, foglalásaik már 2023 végétől kedvezően alakultak. Saját fejlesztésű applikációjukat első lépésben a repülőjegyet vásárlóutasaik használhatják, a kényelmi szolgáltatást a későbbiekben a csomagtúrákat igénybe vevők számára is kiterjesztik. Az év kiemelt feladata lesz a társaság weboldalának teljes körű megújítása.

„Elnöknek maradni óriási elismerés, de a presztízs, amit a Magyar Utazási Irodák Szövetsége az elmúlt években megszerzett, nem csak az én érdemem” – hangsúlyozta az elnöki pozíciójában a novemberi tisztújító közgyűlésen megerősített szakember, akinek elmondása szerint nem is maga az újraválasztás, hanem a szövetség munkájában részt vevő kollégák aktivitása jelenti a legnagyobb örömöt.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Molnár Judit a Cooptouristnál, majd az OTP-Penta Toursnál kiutaztatási referensként dolgozott, mellette csoportokat is vezetett Magyarországon.1995-től az OTP Travel igazgatóhelyettese,1999-től ügyvezetője. 2010 és 2018 között a Magyar Utazási Irodák Szövetsége alelnöke, 2018 decemberétől a szervezet elnöke. Pro Turismo-díjas (2015).