Top50 | Orbán Ráhel: Az általunk alkotott brandek a magyar kultúrára és örökségre építenek

Forrás: turizmus.com

 2024. március 03. 07:20

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Orbán Ráhel, a BDPST Group kreatívigazgatója, a BDPST Koncept ügyvezetője másodszor szerepel a turizmus top50-e között.

Sűrű és eredményes évet tudhat a háta mögött Orbán Ráhel, aki a cégcsoporthoz tartozó hazai és nemzetközi szállodák márkaépítéséért, marketing- és kreatív stratégiájának kialakításáért, valamint piaci bevezetéséért felel. A BDPST Koncept csapatával többek között olyan neves nemzetközi szállodaláncokkal és luxusmárkákkal működik együtt, mint a Marriott International, a Mandarin Oriental, az Accor, az IHG, a Small Luxury Hotels vagy az LVMH. Az általa vezetett cég branding tevékenysége 2023-ban már pénzügyi területen tevékenykedő vállalatokra és márkákra is kiterjedt.

Orbán Ráhel, a BDPST Group kreatívigazgatója, a BDPST Koncept ügyvezetője

Fotó: BDPST Group

Kiemelkedő szakmai sikerük volt tavaly a különleges értékmentő ingatlanfejlesztés részeként megvalósult Dorothea Hotel novemberi megnyitása Budapest belvárosában: a három épületből álló szálloda 216 szobával, a Pavilon étteremmel és az Anton Bar&Delivel várja a vendégeket. Az épületegyüttesben 2024-ben még két étterem nyílik majd Bibo és Aleli néven, amelyeket a három Michelin-csillagos séf, Dani García neve fémjelez. A hotel teljes narratívájának és márkakoncepciójának megalkotásáért a BDPST Koncept felelt.

„Hatalmas büszkeség, hogy a világ egyik legnagyobb szállodalánca, a Marriott International egy magyar szakmai műhely által megalkotott márka alatt működteti a hotelt és éttermeit, a nagy presztízsű Autograph Collection tagjaként, ráadásul a kommunikációs tender megnyerésével ezek marketing- és PR-kommunikációját is a csapatunk végezheti" – mondta Orbán Ráhel.

A BDPST Koncept olyan kiemelkedő projekten dolgozott az elmúlt években, mint az Adria-palota, a tarcali Andrássy Kúria & Spa és Michelin-ajánlott Bobajka étterme vagy a budapesti Verno House és annak szintén Michelin-ajánlott Flava Kitchen & More étterme. A következő évek nagy jelentőségű szakmai projektje pedig a Gellért Hotel felújítása és újranyitása lesz a BDPST számára, ezen a nemzetközi hírű, felső kategóriás hoteleket üzemeltető Mandarin Oriental szállodalánccal dolgoznak együtt.

„A nemzetközi piaci trendeket figyelve azt tapasztaljuk, hogy egyre erősödő szerepe van a megfelelő brand és narratíva felépítésének, valamint a storytellingnek abban, hogy egy szálloda vagy étterem sikeresen tudjon működni. Mi 360 fokos szolgáltatásokkal támogatjuk partnereinket, hogy az első lépéstől a mindennapi működésig ki tudjuk szolgálni az igényeiket. Akkor tudunk igazán eredményesek lenni, ha hiteles történeteket mesélünk a vendégeknek, és át tudjuk adni egy adott hely igazi hangulatát, életérzését, ettől válik ugyanis az megkülönböztethetővé és egyedivé. Az általunk alkotott brandek, mint például a Dorothea, a magyar kultúrára és örökségre építenek, amivel, úgy gondolom,hozzájárulunk ahhoz, hogy az értékeink és a hagyományaink tovább éljenek” – fogalmazott Orbán Ráhel.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Orbán Ráhel 2011-ben a Sziget Fesztiválnál kezdte pályafutását, 2012-ben a Kempinski Hotelben dolgozott értékesítési területen, 2013-ban a Zsidai Csoportnál értékesítési menedzser. 2014-től egy éven át a svájci École hôtelière de Lausanne egyetemen tanult. 2016-ban a Budapesti Corvinus Egyetem óraadó oktatója. 2016-tól a BDPST Group kreatívigazgatója, 2021-től a BDPST Koncept ügyvezetője, kreatívigazgatója. 2022-től az ODU Store Kft. tulajdonosa.