Top50 | Pintér Katalin: Tavalyi forgalmunk sosem látott méreteket öltött

Szerző: Csémi Klára

Forrás: turizmus.com

 2024. április 15. 17:14

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. társtulajdonosa kilencedszer szerepel a turizmus top50-e között.

Kiemelkedő eseményt tartogatott számára a 2023-as esztendő: több évtizedes munkássága elismeréseként elnyerte a Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly-díját. „Jószerével a szakmában elérhető valamennyi elismerést megkaptam, ideértve az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is, ez a díj mégis különösen jóleső, melengető érzéssel tölt el. Van benne valamilyen bájos-kedves üzenet" – fogalmaz Pintér Katalin.

Nagyon szerencsésnek vallja magát, mert pályakezdőként – mondhatni, véletlenül – olyan szakmába csöppent, amelyet mindig lehetett szeretni, a legnagyobb nehézségek ellenére is. „Itt mindennap adódik valamilyen új, megoldandó probléma. De épp ez a gyönyörű ebben!" – szögezi le.

A vállalkozás vezetését 2020-ban adta át lányának, Niszkács Annának – „elképesztően büszke vagyok rá, nagyon jól csinálja" –, így egy fokkal kényelmesebb a tempó, több idő jut idős édesanyjára, két unokájára és saját magára. Az üzlet életében elsősorban tanácsadóként, konzulensként van jelen. Emellett sokat utazik, gyűjti a tapasztalatokat és hozza a friss információkat, továbbá a Budapesti Gazdasági Egyetem alapítványának kurátoraként és a Chaine des Rôtisseurs magyarországi egyesületének elnökeként tevékenykedik.

Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. társtulajdonosa

Fotó: Dombóvári Judit

 

A kft. számára 2023 minden korábbinál eredményesebb évnek bizonyult: a forgalom sosem látott méreteket öltött, és kiszámítható keretek között maradtak az energiaköltségek is. Annak ellenére, hogy a második éve zajló orosz–ukrán háború és a Közel-Keleten kipattant események miatt elmaradtak az ukrán, orosz és izraeli turisták, a vendégek száma nem csökkent, sőt. Elsősorban régiónkból, a környező országokból érkeztek jóval többen, és a patinás cukrászda változatlanul népszerű az olasz, francia és spanyol turisták körében. Ugyancsak remek év áll a fine dining területén ki magasló Onyx Műhely és a szofisztikáltabb, házias konyhát vivő Émile étterem mögött. Az Onyx immár másodszor érdemelte ki a zöld Michelin-csillagot – „kiemelt figyelmet fordítunk erre a területre" –, kétévnyi metamorfózisa lassan véget ér. Mint mondja, elindult az utolsó járat. És hogy mikor nyílik meg az újabb fejezet? Az 2024-ben dől el...

A fejlesztések elsősorban a termelőüzemet érintették: új út és parkoló létesült, az érdemi változást hozó, mennyiségi lépésváltást pedig újonnan beszerzett félautomata berendezések támogatják. Így már nagy mennyiségben is készülhet tökéletes minőségű, klasszikus Gerbeaud-kocka. A négy ízben elérhető, saját fejlesztésű töltött macskanyelv pedig igazi kuriózumnak számít. „Ezekkel a termékekkel, viszonteladók bevonásával, egyre több helyen szeretnénk megjelenni. Nemcsak Ferihegyen és néhány szállodában, hanem a hosszabb polcidőt kínáló multinacionális élelmiszer-kereskedelmi láncokban és az üzemanyagtöltő állomásokon is" – mondja.

Mint rámutat: abban, hogy a cég ilyen eredményesen működik, nagy része van a törzsgárdának és jelentős érdeme a lányának, Annának. „Ezeket a nagyszerű dolgokat ő koordinálja és irányítja. Rendkívül rátermett, rajong a munkájáért, és mivel távlatokban gondolkodik, elmondhatom: gyönyörű terveink vannak."

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Pintér Katalin felszolgálóként kezdte pályáját a New York Kávéházban. Elvégezte a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolát, a Közgazdasági Egyetemet, a Cornell Egyetem marketing szakát, majd a Szent István Egyetem élelmiszermérnöki karát. 2000-től a Gerbeaud Kft. ügyvezetője, 2004 óta a tulajdonosa

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.