Top50 | Szabadics Zoltán: Idén a vendégélmény fokozását helyezzük előtérbe

Forrás: turizmus.com

 2024. április 16. 18:03

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Szabadics Zoltán, a FunCity, a LUA Resort és a Kányaváry Borbirtok tulajdonosa másodszor szerepel a turizmus top50-e között.

Az elmúlt esztendő számtalan kihívása közül a háború okozta gazdasági megszorítások és áremelkedések kivédése adta Szabadics Zoltán turisztikai érdekeltségeinek a legtöbb feladatot. Az előre látható nehézségek miatt reális, középutas célokat tűztek ki maguk elé. „Az időszakos hullámzások végül kiegyenlítődtek, és a tervezett szinten tudtuk hozni a 2023-as évet" – vont mérleget.

A legnehezebb a borászati és a hozzá kapcsolódó vendéglátás-kapacitásaik értékesítése volt a termelési és az alapanyagköltségek folyamatos növekedése miatt. „A jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk ezek ellensúlyozására" – tette hozzá.

Legfontosabb tavalyi fejlesztéseik a Balaton északi partján első ötcsillagos szállodaként 2022 nyarán piacra lépő, felnőttbarát LUA Resorthoz köthetők. A rendezvényhelyszínként funkcionáló LUA Events épületegyüttesben megnyílt a fiatalos, letisztult dizájnt követő LUA Boutique RoomZ 16 szobával és 3 apartmannal. Május végén adták át a tó egyik első rooftop bárját, a Kékszalag PORT kikötő épületének tetején kialakított The View by LUA-t. A vendégek pihenését a 3000 négyzetméter alapterületű partszakaszon kialakított LUA Beach tette teljesebbé, szintén a nyár elejétől. Stratégájuk fontos eleme az együttműködés más szolgáltatókkal, a Stílusos Vidéki Éttermiség Michelin-ajánlással rendelkező éttermeivel közösen megvalósított „négykezes" séfesték nagy sikert arattak.

Szabadics Zoltán, a FunCity, a LUA Resort és a Kányaváry Borbirtok tulajdonosa

Fotó: Csepreghy

 

A LUA két éve közel 93 százalékos vendégelégedettségi mutatóval üzemel, és számos elismerést elnyert. A World Luxury Awardson Európa legjobb vízparti luxushotele lett, emellett a régió legjobb felnőttbarát szállodája és az ország legjobb új luxushotele címet is elhozta. Az Audi Dining Guide top 10 magyarországi ötcsillagos hotel listáján a 8. lett, a top 100 legjobb magyarországi étterme közt pedig 75. helyezést ért el a szállodában található Noon Restaurant Lounge, amelyet a 2023-as Michelin-kalauz is ajánl. A Business Excellence díjátadóján a legjobb vidéki rendezvényhelyszín címet szerezte meg a LUA Events.

„A Kányaváry Borbirtokon a fesztiválérzés elősegítése érdekében több komfortnövelő beruházást hajtottunk végre" – emelte ki Szabadics Zoltán. A birtok két borával bekerült a 100 legjobb magyar bor közé, és több érmet hozott el a rangos hazai Vinagóra borversenyről. A Bor.Zene.Zala a térség legnagyobb borászati fesztiváljaként napi 4000 vendéggel 5., jubileumi évét ünnepelte.

A Zalaszabaron található Zobori Élménypark 2023-ban is magas látogatottsággal büszkélkedhetett: 40 ezer vendég kereste fel, a szomszédos Holnapocska Táborban több mint 3000 gyermek nyaralt térítésmentesen.

Bükfürdőn a FunCity 1400 négyzetméteres, fedett csarnok jó és rossz időben egyaránt tartalmas kikapcsolódást kínál minden korosztálynak. A szórakoztató központ 2023-ban 10 ezer látogatót fogadott.

„2024-ben mindegyik vállalkozásunknál a vendégélmény fokozását kívánjuk előtérbe helyezni" – beszélt terveikről a szakember, akinek meggyőződése, hogy a vendégérdeklődést hosszú távon csak a kényelmi szolgáltatások növelésével és folyamatos fejlesztésekkel lehet fenntartani.

A Bor.Zene.Zala fesztivál élményeit 2024-ben már két napon át élvezhetik majd a hegyi piknikre érkezők a borbirtokon.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Szabadics Zoltán 35 éves tapasztalattal rendelkezik az építőiparban és a turizmusban; a Szabadics Zrt. közel 30 éve tevékenykedik. A Kányaváry Borbirtok, a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark tulajdonosa, utóbbit 2023 szeptemberében értékesítette, de továbbra is üzemelteti. Új turisztikai érdekeltségei, a bükfürdői FunCity és a balatonfüredi LUA Resort 2022-ben nyíltak meg. 2020-tól a Bahart Zrt. igazgatóságának elnöke.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.