Új elnök az idegenvezetők szövetsége élén

Forrás: MTI

 2017. január 27. 18:57

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének tisztújító közgyűlése új elnököt választott Caesar Éva személyében. Mandátuma öt évre szól. Bálint Zoltán korábbi elnök (képünkön) mandátuma lejártával tiszteletbeli elnökként segíti a szövetség munkáját a továbbiakban.
Az elnöki beszámoló szerint az elmúlt időszakban a szervezetre számos, a szakma jövőjét befolyásoló feladat hárult. Véleményezték a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepciót, érveltek  a szervezett szakmai oktatásért, valamint a jogosulatlan idegenvezetés kiszűrése érdekében a rendszeres ellenőrzésekért. Javaslataikkal közreműködtek a fővárosi közlekedés nehézségeinek és a parkolási gondjainak megoldásában.

Bálint Zoltán

A szövetség fontos feladatának tartja, hogy tagjainak szakmai ismereteit bővítse, programokkal segíti az ország tájainak, kulturális és gasztronómiai értékeinek megismertetését. A csaknem három évtizede működő szervezet bővíteni és gyorsítani kívánja a szakmai információáramlást is az eredményesebb működés érdekében.

A szervezetnek jelenleg 160 tagja van.

Caesar Éva az MTI-nek elmondta: elnöki munkája során kiemelt figyelmet szán a kevés gyakorlattal rendelkező idegenvezetők intézményesített oktatásának, továbbképzésének. Célja a szakmai érdekképviselet és érdekvédelem erősítése a társ szakmai szervezetek bevonásával.