Új elnököt és elnökséget választott a magyar SKÅL klub

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. október 10. 19:38

A SKÅL International Budapest rendkívüli közgyűlése tisztújítással, alapszabály-módosítással, valamint, a jövő évtől hivatalba lépő új elnökség bemutatkozásával zárult.

A közelmúltban a budapesti Unicum Ház Füves Bárjában tartott rendkívüli közgyűlésen Jávorkai Péter leköszönő elnök elmondta többek között, hogy a jelenlegi – immáron 9 éve regnáló – elnökség örömmel vállalja, hogy a következő negyedévben, az átadás-átvétel folyamatában és azt követően is – különösen a tagság fejlesztésében és az alapszabály már elkezdett módosítási, modernizálási folyamatában – maximálisan támogatni fogja az új elnökség munkáját.

Az elnök – részletezve az elmúlt 9 év eredményeit és folyamatban lévő fejlesztéseit – megköszönte a tagság közreműködését és támogatását a SKÅL International Budapest klub összetartásában, folyamatos fejlesztésében és a hazai, illetve a nemzetközi rendezvényeken való részvételben. A köszönet szólt a leköszönő elnökségnek, Nyúl Erika és Darázs György alelnököknek, valamint  Somogyi Zoltán nemzetközi tanácsosnak is.

A közgyűlés a jelöltek bemutatkozása és terveinek ismertetése után megválasztotta az egyesület új elnökségét, amelynek tagjai:

  • Tilli Adrienne elnök (Xcare4you, SBM Med Biomedical Clinic),
  • Herskovits Péter alelnök (szállodavoucher.com) és
  • Kovács Tamás alelnök (Avalon Car(e) Services).

 

A felvételen balról jobbra: Darázs György, Nyúl Erika, Jávorkai Péter, Tilli Adrienne, Kovács Tamás és Herskovits Péter

Fotó: SKÅL International Budapest

Az új elnökség tervei között szerepel, hogy még aktívabban folytassa a leköszönő elnökség által megkezdett fejlesztő munkát a tagságbővítés terén, segítségül híva az egyesület újonnan felállítandó munkacsoportjait.

Tilli Adrienne kiemelten fontosnak nevezte a további stratégiai partnerségek kiépítését más szakmai szervezetekkel, illetve az aktív kapcsolatok felélénkítését az aktív üzletember-tagsággal rendelkező külföldi SKÅL-klubokkal, elsősorban twinningek (testvérklub-megállapodások) révén.

Folytatni szeretnék továbbá a pr, a kommunikáció és a digitalizáció erősítését a klubon belül, valamint a jövő tavaszi közgyűlésig tervezik megvalósítani a megkezdett alapszabály-módosítást, az időközben jelentősen megváltozott nemzetközi SKÅL-szabályok alkalmazásával. A már most ismerhető alapszabály-módosítási tervek között szerepel többek között a rugalmasabb működés, illetve egy kibővített elnökség, több taggal és jobban elkülönülő feladat-portfóliók kiosztásával.

A közgyűlés záró napirendjeként Jávorkai Péter, leköszönő elnök beszélt a SKÅL International nemzetközi vezetőségének közelmúltbeli átalakulásáról, az ezzel megnyíló további üzleti és promóciós lehetőségekről, valamint a november elején esedékes, malagai SKÅL World Congress rendezvénnyel kapcsolatos magyar tervekről és a hazai tagság növelésének fontosságáról.