Új főszakács az InterContinental Budapest szállodában

Forrás: turizmus.com

 2015. április 15. 18:11

Gullner Gergő április 13-tól az InterContinental Budapest új főszakácsa.

A szakember dolgozott korábban Vancouverben, New Yorkban, Budapesten, Zürichben, Dubajban, Moszkvában és Kuvaitban. Gergő a legnagyobb szállodaláncok és éttermek – többek közt a Baltschug Kempinski (Moszkva), a Zürich Marriott Hotel, a The Monarch Dubait vagy a kuvaiti Al Wazzan csoport – alkalmazottjaként a különleges hozzávalók és egzotikus ételek széles választékával ismerkedett meg, és számos hírességnek főzött.

 

Bár Gergő a legtöbb idejét a konyhában tölti, a sport mindig is fontos szerepet töltött be az életében, az extrém kihívásokat is kedveli és imádja a siklóernyőzést. A legtöbb időt azonban a két fiával igyekszik eltölteni.

Gasztronómiai filozófiáját így foglalja össze: „Rajongok az élet egyszerű dolgaiért, és ez a konyhában sincs másképp. Nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat. Az ízek tökéletes kombinációját keresem, amit aztán megoszthatok másokkal. Szeretem, ha az ételen túlmutató, egyedi élményben részesíthetem a vendégeimet. Mindegyik fogásnak megvan a maga története, amikből különféle beszélgetések kerekednek. Ezeket a pillanatokat – úgy hiszem – érdemes megosztanunk egymással.

Gullner Gergő édesapja, Gullner Gyula a Duna InterContinental (ma Marriott) séfje volt, tehát, ha nem is ugyanabban az épületben (hiszen a mai Inter volt akkoriban a Forum), de ugyanannak a brand névnek a neve alatt viszi tovább a Magyarországon legendásnak számító nevet!