Új ügyvezető a Lufthansa Systems Hungária élén

Forrás: turizmus.com

 2021. május 20. 09:25

Május elsejétől Stephan Neumann váltotta Michael Herrmannt a Lufthansa Systems Hungária ügyvezető igazgatói pozíciójában.

A nemzetközi anyacég kötelékében húsz éve különböző területeken vezetői beosztásban tevékenykedő szakember célja az, hogy a magyar leányvállalat tovább erősítse pozícióit, és akár a globális informatikai piacon is növekvő jelentőségre tegyen szert - adta hírül a társaság.

„Miközben a vállalatok gyengeségeit és erősségeit egyaránt felerősítette a pandémia okozta válság, az erősségekre még az olyan változékony időszakokban is lehet és kell is alapozni, mint amilyen a mostani" – vélekedik a Lufthansa Systems Hungária újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója. Stephan Neumann szerint a magyar leányvállalatnak meg kell ragadnia az esélyt, hogy az átalakulás motorja legyen.

Stephan Neumann

Fotó: Lufthansa Systems

Ehhez a nemrég negyedszázados jubileumot ünneplő cég jó alapokkal rendelkezik az ügyvezető szerint, hiszen működését eddig is a megbízhatóság, az innovatív termékfejlesztés, és általában a magas színvonalú szolgáltatások határozták meg.

Tavaly például a vállalat nem csupán gyorsan és hatékonyan volt képes reagálni a világjárvány következtében kialakuló gazdasági krízisre, hanem az eredeti, még a válság előtt megfogalmazott növekedési tervei szerint haladt.

A helyi tudományegyetemmel folytatott együttműködés miatt stratégiailag fontos, tavaly tavasszal megnyitott szegedi irodában például az eredetileg tervezetthez képest kétszer annyi Java, JavaScript fejlesztőt, tesztelőt és adatmérnököt foglalkoztat a vállalat, de a budapesti irodában is folyamatosan várják a jelentkezőket.

Stephan Neumann nem csupán a nemzetközi cégcsoporton belül erősítené a vállalat szerepét: a célja, hogy a magyar leányvállalat a lehető legtöbb támogatást nyújthassa a Lufthansa Systemsnek ahhoz, hogy meghatározó szereplővé váljon a globális informatikai piacon.

Elsődlegesen közös informatikai fejlesztésekben és alkalmazások üzemeltetésében gondolkodik a Capture GmbH osztrák-magyar szoftvercéggel együttműködve, amely immár egy évtizede stratégiai partnere a magyar vállalatnak. Ezt a létező kapcsolatot tennék még szorosabbá, folytatva a korábbi ügyvezető, Michael Herrmann által elindított kezdeményezést.

A nyugállományba vonuló szakember 2018 júliusától volt a Lufthansa Systems Hungária ügyvezető igazgatója, összességében pedig több mint három évtizeden át dolgozott különféle vezetői pozíciókban a Lufthansa Groupnál.

A cégcsoporton belül hiteles és elkötelezett vezetőként ismert Stephan Neumann 2000 januárjában csatlakozott a Lufthansa Systemshez a légitársaságok navigációs termékeinek terén szerzett, többéves iparági tapasztalattal és sikeres pilótaképzéssel felvértezve.

Az értékesítési, az ügyfélkapcsolatok, később a projekt- és ügyfélszolgálatmenedzsment területén töltött be csoport- és osztályvezetői pozíciókat. 2017 óta látta el a nemzetközi cégcsoport termékmenedzsment területének operatív vezetését, és ebben a minőségében már korábban szoros együttműködést alakított ki a magyarországi csapattal is.