Új vezérigazgató az Austrian Airlines élén

Forrás: AIRportal.hu

 2018. augusztus 02. 11:25

Augusztus elsejétől Alexis von Hoensbroech, a Lufthansa Cargo korábbi kereskedelmi vezetője, a Lufthansa-csoport igazgatótanácsának tagja veszi át az osztrák légitársaság vezetését.

Az új vezérigazgatónak elsősorban az a feladata, hogy az anyavállalat várakozásainak megfelelő szintre húzza fel az Austrian hatékonyságát.  A cég helyzetét a belső gazdasági és munkaügyi problémákon túl nehezíti a Bécsben idén felgyorsuló „fapados-forradalom”. Az osztrák légitársaság bázisán több diszkont légitársaság is megjelent vagy növelte jelenlétét idén (például a Laudamotion /Ryanair/, az IAG-hez tartozó LEVEL-Vueling, easyJet, Wizz Air) és kezdett komoly árversenybe az utasokért, egyelőre főleg az Európán belüli és szabadidős útvonalakon. Versenytársnak tekinthető a csoporton belüli Eurowings is. Jövőre már az első hosszú távú low-cost járatokat kínáló kihívók is megjelennek a schwechati repülőtéren.

Az Austrian Airlines új vezérigazgatója, Alexis von Hoensbroech

Fotó: Wings Journal

Idén az első félévben az Austrian éppen megúszta a veszteséges üzemelést. Mindössze 1 millió eurós üzemi eredményt ért, ami 87,5 százalékkal rosszabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. A bevételek 9,6 százalékkal maradtak el a tavalyi szinttől, az utasforgalom viszont 9,8 százalékkal 6,3 millióra emelkedett. Carsten Spohr, a Lufthansa-csoport vezérigazgatója szerint kérdés, van-e egyáltalán jövője az osztrák cégnek, mivel jövedelmezősége harmada a Lufthansa vagy a Swiss mutatóinak.

A korábbi vezérigazgató, szintén az anyavállalat által Bécsbe helyezett Kay Kratky 2015-től vezette a Lufthansa-csoport osztrák leányvállalatát, augusztus 1-jével azonban a hatvanéves üzletember távozik pozíciójából.

Kapcsolódó cikkek

Bővít Bécsben a LEVEL

2018. július 18.