Új vezérigazgató az Opus Global élén

Forrás: turizmus.com

 2020. június 19. 14:18

Dzsubák Attila Zsolt irányítja július elsejétől az Opus Global Nyrt.-t. A Hunguest Hotels szállodaláncot is birtokló tőzsdei társaság igazgatósága az új vezérigazgató mellett Balog Ádám igazgatósági tagot az igazgatóság alelnökének nevezte ki.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint Mészáros Beatrix, az Opus Global igazgatósági elnöke a vezérigazgató-váltással kapcsolatban úgy fogalmazott: Gál Miklós sikeresen lezárta az Opus és a Konzum fúzióját, reorganizálta és tovább dinamizálta a holdingot, amelynek eredményeit a 2020. I. negyedéves pénzügyi jelentés is visszaigazolta. A társaságnak változatlanul stratégiai célja, hogy vonzó célpontként jelenjen meg az intézményi nagybefektetők és a konzervatív politikát folytató pénzügyi alapok előtt is. Dzsubák Attila Zsolt szakmai tapasztalata garanciát jelent a befektetői fókuszú irányításra.

Balog Ádám igazgatósági alelnökként kiemelt szerepet vállal a jövőben a stratégiailag jelentős ügyekben. A döntés Gál Miklósnak a Mészáros Csoporton belül betöltött egyéb pozícióira nincs hatással – áll a vállalatcsoport közleményében.

A következő egy évben az Opus Global céljai között szerepel, hogy a járvány negatív gazdasági hatásai ellenére stabil növekedési pályát biztosítson a portfóliójába tartozó vállalatai számára. Emellett továbbra is kiemelt cél olyan társaságok felvásárlása és integrálása, amelyek jelentős növekedési potenciállal és eredménytermelő képességgel rendelkeznek – folytatja a közlemény.

Dzsubák Attila Zsolt, az Opus Global új vezérigazgatója

Fotó: Opus Global Nyrt.

Dzsubák Attila Zsolt 1998-ban részvénypiaci elemzőként kezdte pályáját a Procent Befektetési Rt.-nél, majd 2000-től 2004-ig az MKB Értékpapír/MKB Bank elemző közgazdásza volt. 2004 és 2008 között az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. kereskedési igazgatói, 2008 és 2012 között az MKB Bank Zrt. Treasury kereskedés-igazgatói pozícióját töltötte be. 2016-tól az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója, ugyanezen év végétől vezérigazgatója, majd 2017 decemberétől az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese és befektetési igazgatója volt. Közgazdász diplomáját 2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Angolul és németül szakmai középfokon beszél.