Új vezérigazgatókat neveztek ki négy állami erdőgazdaság élére

Forrás: MTI

 2020. január 08. 18:00

Négy állami erdőgazdaság vezérigazgatója vonult nyugállományba az év elején. Új vezetője van a TAEG-nak, az Egererdőnek, a SEFAG-nak és a Mecsekerdőnek.

Az új vezetők kinevezését Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára adta át, aki egyben méltatta a búcsúzó szakemberek több évtizedes tevékenységét.

Január 7-étől Ábrahám István a soproni székhelyű TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., Dobre-Kecsmár Csaba az Egererdő Zrt., Fehér István a kaposvári székhelyű SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., Ripszám István pedig a pécsi székhelyű Mecsekerdő Zrt. új vezérigazgatója.

Az új vezetők mindegyike a helyi erdők kezelésében tapasztalattal rendelkező erdőmérnök szakember – jelezte közleményében az agrártárca.

Zambo Péter átadja Fehér Istvánnak a kinevezését

Fotó:  OEE/AM

Az AM irányítása mellett működő állami erdőgazdasági cégcsoport összesen 22 részvénytársaságot foglal magába, amelyek csaknem egymillió hektár állami tulajdonú erdőt kezelnek. A társaságok által működtetett turisztikai létesítmények évente több mint 3,3 millió regisztrált vendéget szolgálnak ki.