Új vezetési struktúra és új budapesti vezető az Österreich Werbungnál

Forrás: turizmus.com

 2022. július 05. 13:52

Átalakításra kerül az Österreich Werbung vezetési struktúrája a nemzetközi piacokon a cég 2026-os stratégiájával és egyes vezetők rotációjával összhangban. Michael Strassert, aki az elmúlt 5 évben a budapesti irodát vezette Oskar Hinteregger váltja.

Az Österreich Werbung az új stratégiával kívánja elérni, hogy Ausztria mint üdülési desztináció továbbra is markáns képviseletet kapjon nemzetközi szinten, hogy a piacokon folyó marketingmunka a legmagasabb szintű szakmaisággal történjen, valamint az új lehetőségek kihasználásra kerüljenek.

Az új kinevezések 2022 augusztusában és szeptemberében lépnek hatályba. Az Österreich Werbung külföldi piacait a jövőben a piacért felelős vezetők (Head ofMarket) fogják irányítani. Az új struktúrát Budapesten is bevezetik: Michael Strasser, aki az elmúlt 5 évben a budapesti irodát, valamint a közép- és kelet-európai régiót vezette, Amszterdamba költözik, és a holland piacot vezeti majd.

OH_OW

Fotó: Österreich Werbung

Utódja Oskar Hinteregger, a milánói iroda és a dél-európai régió eddigi vezetője. Ő augusztus 1-jétől Head of Market lesz a következő piacokon: Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Románia, Oroszország és Ukrajna.

Az 57 éves, karintiai születésű szakember 1984-ben csatlakozott az Österreich Werbunghoz, miután elvégezte a Villach-i Turisztikai Akadémiát. 15 évig dolgozott különböző marketinges munkakörökben Stuttgartban, Münchenben, Londonban és Frankfurtban. Miután 10 évig volt az ÖW londoni irodájának vezetője, 2009-ben átvette az ÖW németországi képviseletét, és egyben a Németország–Ausztria–Svájc régió vezetője is lett.

2017 nyarán az ÖW milánói képviseletének vezetését vette át az Olaszország–Franciaország–Spanyolország régió vezetőjeként. Következő állomáshelye 2022 augusztusától Budapest.