Újabb jelentős elismerés a Budapest Airportnak

Forrás: turizmus.com

 2016. január 26. 17:19

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója lett az „Év Külföldi Vállalatvezetője 2016" cím birtokosa a Budapest Business Journal, a BBJ és a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA közös díjátadóján, amelyet a budapesti Corinthia Hotelban tartottak.

A díjjal az elmúlt évben kimagasló üzleti sikereket elérő hazai vállalatok külföldi állampolgárságú vezetőit ismerik el egy adott évben.

12,5%-os utasforgalom növekedés és 10,3 millió utas 2015-ben. Röviden ezt a teljesítményt ismerték el, amikor Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója megkapta az „Év Külföldi Vállaltvezetője 2016" kitüntető címet. Vezetése alatt a Budapest Airport napjainkra 44 légitársaságnak ad otthont, amelyekkel a világ 95 repülőterére lehet közvetlenül eljutni a magyar fővárosból.

Az amerikai Budapest Business Journal, a BBJ és a Nemzeti Befektetési Ügynökség,a HIPA vezetői adták át a díjat, amelynek odaítéléséről egy szakmai zsűri hozott döntést, elsősorban a kiemelkedő üzleti teljesítmény alapján.

 

Jost Lammers 2007 novembere óta tölti be a Budapest Airport vezérigazgatói pozícióját és az elmúlt kilenc évben nem kevesebb, mint 360 millió eurót, azaz mintegy 111 milliárd forintot fektetett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésébe. A legnagyobb beruházás a 2A és a 2B Terminált összekötő SkyCourt mintegy 100 millió eurós, azaz 31 milliárd forintos beruházása volt 2009 és 2011 között. Emellett a Budapest Airport további jelentős beruházásokat hajtott végre, így megépítette Ferihegyen a Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központját, új hangárt épített a Wizz Air számára, átadta a DHL Freight és a DHL Global Forwarding új repülőtéri központját 2014-ben és még számos egyéb fejlesztést hajtott végre. A Budapest Airport 2014-ben és 2015-ben is megkapta a SkyTrax londoni légiközlekedési tanácsadó cégtől „Az Év Kelet-Európai Repülőtere" címet, míg tavaly a hong kongi székhelyű CAPA tanácsadó cég a „Az Év Repülőtere „ elismerést adományozta a magyar főváros légikikötőjének.

A képen Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója (a képen jobbra) átveszi a díjat.