Ujváry Péter az Avis ügyvezető igazgatója

Forrás: turizmus.com

 2022. július 26. 10:10

Ez év januártól Ujváry Péter lett az Avis autókölcsönző magyarországi ügyvezetője. A szakember 25 éve dolgozik az autóiparban, ebből 15 évet töltött nemzetközi autókölcsönző cégeknél.

Ujváry Péter 1997-ben kezdett a Budget autókölcsönző foglalási központjának vezetőjeként dolgozni, ekkor került az autóiparba. Amikor 1999-ben a Sixt autókölcsönző a német piacról kitörve globális terjeszkedésbe kezdett, akkor a Wallis által aláírt franchise szerződés keretén belül az elsők egyikeként kezdte meg a magyar Sixt a működését 30 autóval, ahol 2005-ig az ő feladata volt a kereskedelemi irányítás.

UP

Ujváry Péter

Fotó: Avis

Később, 2005 és 2013 között a General Motors kelet-közép európai budaörsi központjában először a magyar flottaértékesítésen töltött el másfél évet, ezután pedig 11 ország flottaértékesítéséért felelt.

2013–2015 között 2 évre visszatért a Sixthez. Az amerikai Enterprise Holdings (Enterprise, National, Alamo márkák tulajdonosa) 2016-ban önálló franchise szerződést írt alá Magyarországon, melynek tulajdonosa Ujváry Pétert kérte fel a márka magyar piacra történő önálló bevezetésére, majd a sikeres indulást követően az amerikai partnerek kérésére Ausztriában segített a bécsi, grazi, valamint a salzburgi repülőterek megnyitásával az osztrák operációt megkezdeni.

Tavaly decemberben a Barta Cégcsoport, a magyarországi Avis rent-a-car franchise-tulajdonosa felkérte a magyarországi cég szakmai és kereskedelmi vezetésére, így 2022. januárjától az Avis ügyvezetőjeként tevékenykedik.

Kapcsolódó cikkek