Változás a Lufthansa felügyelőbizottságának élén

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 28. 11:25

A Deutsche Lufthansa AG szeptember 25-i felügyelőbizottsági ülésén Karl-Ludwig Kleyt választotta elnökké, miután Wolfgang Mayrhuber, a felügyelőbizottság elnöke szeptember 24-i hatállyal lemondott hivataláról.

Karl-Ludwig Kley 66 éves, jogi doktorátussal rendelkezik, és 2013 óta a Deutsche Lufthansa AG felügyelőbizottsági tagja. 1998 és 2006 között a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd 2006 és 2016 kötött a Merck KGaA igazgatóságának tagja, 2007-től pedig elnöke volt.

Kley sokéves nemzetközi vezetői tapasztalattal, stratégiai látásmóddal és bizonyított pénzügyi szakértelemmel rendelkezik.

Karl-Ludwig Kley, a Lufthansa felügyelőbizottságának új elnöke

Fotó: Lufthansa

A leköszönt Wolfgang Mayrhuber több mint 40 évet töltött a társaságnál. 1970-ben hajtómű-karbantartó mérnökként csatlakozott a Lufthansa hamburgi részlegéhez. A következő években különböző vezetői pozíciókat töltött be a repülőgép javítás és karbantartás divízió minden szintjén. Fontos szerepet játszott abban, hogy a divízió a csoporton belüli egyszerű „költséghely” funkciójából az iparág globális piacvezető szereplőjévé váljon. 2003-ban Wolfgang Mayrhuber váltotta Jürgen Webert a Lufthansa Csoport vezérigazgatói székében. Igazgatósági elnökként ő alapozta meg a Lufthansa Csoport jelenlegi struktúráját, irányította a SWISS és az Austrian Airlines felvásárlását és integrációját, a Brussels Airlinesba való befektetést és a Germanwings létrehozását. 2013-ban lett a felügyelőbizottság elnöke.