Változások a Corps Touristique Austriában

Forrás: turizmus.com

 2017. július 11. 15:20

Az ausztriai turisztikai képviseleteket tömörítő Corps Touristique Austria Egyesület (www.corps-touristique.at) július 5-én tartotta közgyűlését, amelyen módosította a szervezet alapszabályát és új elnökséget választott.

Románia és Magyarország turisztikai képviseleteinek igazgatói a korábbi ciklusban elnökségi tagok voltak, ám az átszervezések miatt e két országnak jelenleg nincs bécsi turisztikai kirendeltsége, így a két elnökségi tag „kiválásával" az egyesület új elnökséget választott, amelyben Csehország, Svájc, Németország, Oroszország és Szlovénia turisztikai irodáinak vezető foglalnak helyet.

A közgyűlést követő tradicionális szakmai fogadáson Kovács Balázs, a magyar turizmus korábbi ausztriai külképviselője, a GD Consulting osztrák bejegyzésű cég tulajdonosa megköszönte a CTA tagoknak az eddigi közös munkát, s sok sikert kívánt az új csapatnak.

Kovács Balázs, aki 7 évig volt a Corps Touristique Austria elnökségének tagja, sok sikert kívánt az új csapatnak

A 35 ország turisztikai külképviseletének munkáját Ausztriában koordináló, jelentős lobbierővel rendelkező, négy évtizedes múlttal rendelkező nemzetközi egyesület tagságából a turisztikai képviseletek sokat profitálnak: évente számos szakmai rendezvényt, workshopot, továbbképzési fórumot és információs rendezvényeket szerveznek közösen.

Az egyesület által szervezett nyári és téli szakmai rendezvények az osztrák turisztikai szakma legrangosabb közéleti eseményévé nőtték ki magukat az elmúlt években.

A bécsi Summerstagen tartott sajtónyilvános rendezvény több szempontból is rendkívülire sikeredett – amiről további részletek olvashatóak a GD Consulting híreiben itt: https://www.good-deal.at/hu/h%C3%ADrek/