Zambó Pétert nevezte ki Áder János földügyekért felelős államtitkárnak

Forrás: turizmus.com

 2019. február 25. 13:59

2019. február 18-i hatállyal Áder János köztársasági elnök felmentette megbízatása alól Bitay Mártont, az eddigi Földügyekért Felelős Államtitkárság felelős államtitkárát. Utódja Zambó Péter erdőmérnök.

Zambó Péter az 1999-ben alakult, a természetszerű erdőgazdálkodás alapelveit valló Pro Silva Hungariae alapító tagja, 2010 májusa óta az Országos Erdészeti Egyesület elnöke. Államtitkári kinevezéséig a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatói beosztását töltötte be – közölte az agrártárca.

Zambó Péter a Pilisi Parkerdő élén következetesen képviselte a korunk társadalmi elvárásaihoz illeszkedő erdővagyon-kezelési filozófiát: „…a Társaság működési alapelvei között kiemelt helyen szerepelnek a turisztikai fejlesztések, sikeres turistaház-fejlesztési,  kerékpárút-kijelölési  programokat valósítottunk meg, szoros együttműködést alakítottunk ki az országos és helyi természetjáró szervezetekkel. A közjóléti tevékenység hátterét a természetvédelmi szempontoknak is leginkább megfelelő természetközeli erdőgazdálkodás adja. Társaságunk a nagy látogatottság mellett is élen jár a természeti értékek megőrzését kiemelten szolgáló, úgynevezett folyamatos erdőborítással történő erdőgazdálkodás bevezetésében”.

Zambo Péter

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek