Megnyílt a Hotel Moments Budapest az Andrássy úton - Maradandó pillanatok - TP 2016. április

Forrás: turizmus.com

 2016. április 15. 15:57

A Continental Group harmadik szállodáját és első éttermét nyitotta meg március 1-jén az Andrássy út egyik patinás, régi épületében, az Operaház közelében. A négycsillagos Hotel Moments Budapest és a Bistro Fine a minőségi szolgáltatásokat az otthon kényelmével ötvözi.

Az Andrássy út 8. szám alatti szállodának helyet adó, 1880-ban emelt épület történelméről annyit mindenképp érdemes megjegyezni, hogy itt működött – többek között – Budapest egyik első mozija, a Kinoplasticon. A tulajdonos CD Hungary Zrt. által az üzemeltetéssel megbízott Continental Group – Flesch Tamás ügyvezető igazgató irányításával – a kezdetektől részt vett a projektben.
A másfél év alatt véghez vitt felújítás koncepciója szerint megőrizték a 19. század végi építészeti stílusjegyeket, amit egy finoman elegáns, art deco stílusú belső dizájnnal párosítottak.

Múlt és jelen

A restaurátor csapat munkáját dicséri a szépségével a főúri palotákat idéző kapualj eredeti sgrafittóinak helyreállítása, amelyek egészen a központi, üvegtetővel lefedett térbe, a recepcióig kísérik a vendéget, s reprodukálva visszaköszönnek a szobák falán is. A régi gazdagság érződik még a lépcsőház márványburkolatán és a kovácsoltvas korlátokon, utóbbiak mintázata jelenik a hotel összes nyomtatott kiadványában és logójában is – tudtuk meg Patakfalvi Rékától, a Continental Group értékesítési, marketing- és PR-igazgatójától.

Építészeti adottság, hogy az átriumot dupla folyosó öleli körbe, így a szobák nem közvetlenül a központi térbe nyílnak. A 99 szoba három különböző kategóriában (superior, executive és junior suite) foglalható, és egy 80 négyzetméteres, nagy teraszos lakosztályt is kialakítottak, amely a Bazilikára néz. A vendégek az egész épületben térítésmentes szolgáltatásként élvezhetik a szélessávú wifit, van egy külön internetsarok is három terminállal, az otthoni nappalik hangulatát idéző lounge-ban pedig a nap 24 órájában ingyenesen elérhető kávé, tea, ásványvíz és újságok, így a távozó vendégek kényelemben tudják eltölteni például a kicsekkolás és a repülőgépük indulása közötti időt.

A földszinten található a szekcio­nálható, 89 négyzetméteres, nagy ablakain át természetes fényt kapó konferenciaterem, ahol 80 főt tudnak leültetni. Az autóval érkezők számára az Erzsébet téri vagy a Székely Mihály utcai mélygarázsban biztosít parkolóhelyet a szálloda.

Kreatív konyha, borok a fókuszban

A szállóvendégek széles büfékínálatot találnak a modern hangulatú reggelizőben. A vele egy légtérben található, csupán vizuálisan elválasztott Bistro Fine bár és étterem pedig nem csupán a hotel vendégeit, hanem a magyar közönséget is örömmel várja.

Az üzemeltetők koncepciója alapján a fiatalos, trendi bisztródizájn megfizethető árakkal párosul, így reményeik szerint hamarosan a budapesti közönség egyik kedvelt találkozóhelye lehet a Bistro Fine. Az étlapról a kreatív magyar konyha fogásaiból válogathatunk, de glutén- és laktózmentes kínálat is van. Idehaza még ritkaságnak számít az „Enomatic” boradagoló rendszer, melynek segítségével tetszés szerinti tételből állítható össze a legnemesebb nedükből kóstolósor, a speciális vákumrendszer ugyanis lehetővé teszi, hogy a felbontott palackok több hét után se veszítsenek minőségükből. A borok mellé könnyű tapastálakat, falatkákat kínálnak. Áprilisban nyílik meg az Andrássy útra és a Káldy Gyula utcára néző, hangulatos teraszuk. Az étterem üzleti ebédekre, családi és baráti összejövetelekre, borkóstolókra, csoportos étkezésekre egyaránt alkalmas.

 

Akik a vendégért dolgoznak

A Hotel Moments Budapest szállodaigazgatója Kanel Gyula, aki korábban a budapesti InterContinentalban dolgozott vezető munkakörökben, a Bistro Fine koncepciójáért Feke Zoltán Executive Chef Consultant felel, Kiripolszki István konyhafőnök a Kogart Házból érkezett, az étterem igazgatója pedig Spák Rajmond, aki nemzetközi sommelier minősítéssel is rendelkezik.